Ik heb zo mijn adresjes. Althans, dat pretendeer ik wel eens. Van een beetje foodloving person mag je namelijk wel verwachten dat ‘ie weet waar ‘ie zijn mosterd moet halen. Nou, voor mosterd weet ik het juiste adres nog niet. Maar voor sushi gelukkig wel. Namelijk bij Sugoi Sushi.

Ik bestelde al wel eens bij deze zaak, maar dan gewoon via Thuisbezorgd. Ben ik meegestopt. Je kunt namelijk ook gewoon via hun eigen site bestellen, en op een of andere manier vind ik dat inmiddels veel leuker. Of liever nog, ga ik even langs in de Jordaan. Ik word namelijk zo ontzettend blij van deze zaak!

Sugoi sushi Amsterdam Catch52

Sugoi zit op een hoekje van de Willemsstraat. Je zou er bijna aan voorbij lopen als je niet oppast. De zaak zelf is piepklein, heeft heerlijk functionele verlichting, slechts twee tafels die hoofdzakelijk vol staan met bestellingen, en er wordt volop productie gedraaid. Wel alleen op bestelling, moet ik hierbij zeggen. Natuurlijk, hoor ik je nu denken. Maar toch kan ik zo een aantal zaken opnoemen waar dat net met ietsje minder liefde en toewijding gaat dan bij deze zaak, dus laten we hier wel even duidelijk in zijn.

Bij Sugoi doen ze namelijk niet aan fratsen, aan conceptbuilding van het restaurant, of what-so-ever. Bij Sugoi draait het om een één ding, de sushi. Waarom deze sushi zo lekker is? Het antwoord op die vraag is te simpel voor woorden: “We gebruiken gewoon goede ingrediënten”. Dusss… Duidelijke taal, zeg maar.

Tip van ons om te proberen: de specials! Vooral de ‘Sushi Dragon’ (verse uramaki’s met gefrituurde garnaal, extra avocado en japanse mayo) is een blijvertje, als je het ons vraagt. Ik kan er verder nog heel veel woorden aan vuil maken, maar dat is gewoon zonde. Ga gewoon sushi bestellen. En woon je buiten het bezorggebied? Doe dan gewoon wat andere die-hard fans doen: rij gewoon even om. It’s worth it.

Sugoi sushi Amsterdam Catch52 Sugoi 2 Sugoi sushi Amsterdam Catch52

Sugoi Sushi

Willemsstraat 95

>>> We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar op zoek naar een ander sushi-adres? Gewoon even tussen onze Sushi-Tip 10 kijken!