Amsterdam Oost is weer een zomerse hotspot rijker: The Pool. En daar zijn we aan toe. Tenminste, wij wel. De week begon met sneeuw, de temperatuur kwam niet boven de vijf graden uit en de keren dat ik afgelopen weekend ben natgeregend zijn op twee handen te tellen. We willen zon, warmte, zwoele avonden, zomercocktails en zonder jas naar buiten! Voor iedereen die niet kan wachten: ga snel naar The Pool. Je regelrechte ticket to the tropics.

Bij The Pool hebben ze dat zomerse gevoel wel begrepen. Allereerst zie je dat natuurlijk aan de inrichting. Denk flamingo’s, veel pastelkleuren, licht en neonletters. Beetje Miami Vice, we like it! En die zomerse sfeer vind je net zo goed terug in het eten. Bij The Pool eet je namelijk Mediterraans. En dan bedoelen we niet een beetje Italiaans en Spaans, maar juist ook die ándere Zuid-Europese landen met een minstens zo lekkere keuken maar die je minder vaak op menukaarten terugziet. Zoals de Griekse, maar je eet er ook gerechten uit de Balkan en Noord-Afrika. Een grote pool van verschillende keukens waar je uit kunt kiezen en die allemaal verrassend goed bij elkaar passen.

FullSizeRender (9)

En het leuke is dat je de gerechtjes prima kunt delen. Maar voor wie nu wel klaar is met shared dining en gewoon weer een normale portie op een normaal bord voor zichzelf wil: ook dat kan bij The Pool. De kaart bestaat uit kleine gerechtjes, sides, pizzettes en grotere gerechten. Wij begonnen met wat brood met humus, baba ganoush en de tzatziki van biet. Zomer op tafel! Ook aten we de lamb souvlaki, een frisse salade, varkenswangetjes en de citrus kip met couscous. Onze favoriet? De varkenswangetjes. Mals, warm, heerlijke saus, pure comfort.

The Pool is nog maar een week of drie open, is onderdeel van het nieuwe Student Hotel – waar eerst Trouw zat – en is een plek waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Je kunt er dus van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht. Het enige nadeel? De ruimte is zó zomers, fris en licht, voor een drankje na het eten hadden wij even behoefte aan een wat donkerdere, intiemere ruimte. Maar wat een fijne plek. Lekker eten, fijne sfeer, hier haal je je instant summer boost. En dat kunnen we voorlopig wel gebruiken. Go and dive in!

The Pool
Wibautstraat 129

>>> Zin in nog meer zomergevoel? Dan ga je toch gewoon langs deze zomerhits van vorig jaar? Komen we alvast lekker in de stemming!