Dimsum Sea Palace restaurant Amsterdam

Er zijn van die zaken die al een tijdje op je wishlist staan maar waar het op een of andere manier niet van komt om er naartoe te gaan. In mijn geval omdat er zo veel nieuws opent en ik dan beroepsmatig toch eerst daar ga kijken voordat ik naar de gevestigde orde ga. Niet altijd terecht maar zo gaat het nu eenmaal. Sea Palace, je weet wel dat enorme drijvende Chinese restaurant bij het Central station, is een van die zaken waar je regelmatig langs fietst en denkt, ja daar wil ik ook nog een keer naartoe.

Inmiddels zeg ik doen! Het allerleukste vind ik het om er met een groepje van zo’n 8 a 10 personen te gaan en de tafel helemaal vol te laten zetten met al dat lekkers wat de Chinese keuken te bieden heeft. Wie houdt er nu tegenwoordig niet van shared dining? De Chinezen doen het in ieder geval al eeuwen lang.

Ze zijn bij Sea Palace gespecialiseerd in dim sum dus de keuze is enorm uitgebreid en dit is natuurlijk wel even van een ander niveau als de eenvoudigere dim sum die je bij veel nieuwe hippe zaken aantreft. Neem bv de dumpling met coquille of eend, maar ook de pasteitjes zijn een absolute aanrader. Dim sum betekent het raken van je hart en het zijn kleine gerechtjes die je in vervoering brengen. Nou, dat is ze gelukt.

Als je met een wat groter gezelschap bent dan moet je ook echt zo’n hele, prachtig glanzende, Peking eend bestellen. Je krijgt de hele eend aan je tafel met de pannenkoekjes en de garnituur en dan vul je je eigen pannenkoekje precies zoals je hem zelf lekker vindt. Heerlijk en het eet zo gezellig. Ideaal voor de zondagmiddag als alternatief voor je brunch. Ga je met een kleiner gezelschap? Vraag dan een mooi tafeltje bij het raam want dan heb je een heel mooi uitzicht over het water en de stad.

Man yong!

>>> Maar er zijn meer Aziatische topplekken in de stad te vinden, aldus onze Tip 10 – Chinatown. Waarvan akte…

Sea Palace

Oosterdokskade 8

Dimsum Sea Palace restaurant Amsterdam

Dimsum Sea Palace restaurant Amsterdam