Tip 10 romantisch diner Amsterdam restaurant

Eerste hulp bij stroomstoringen in Amsterdam, of bij de zoektocht naar een romantisch dinner voor twee. Oftewel een lijstje met bekende en minder bekende plekken die wij met alle liefde en bij voorkeur met onze liefde opzoeken, voor een heerlijke avond kaarslicht. Als je het ons vraagt, had die stroomstoring nog wel een paar avonden mogen duren…

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • De Belhamel – Misschien al jaren wel een van de meest romantische restaurants van Amsterdam. Want met het uitzicht dat je hier vanaf de Brouwersgracht hebt over het water, is simply stunning. Het art nouveau-interieur maakt het plaatje compleet.
 • Wilde Zwijnen – Want ja, ‘ruig’ eten kan ook heel romantisch zijn. Bij de eetbar kun je terecht voor een romantische quick-fix, maar wij geven duidelijk de voorkeur aan het restaurant zelf. De keuken hier heeft nog nooit teleurgesteld.
 • Gebr. Hartering – Verborgen midden in het Rapenburg, de buurt achter de Nieuwmarkt. Al jaren een constante factor in het leveren van gelukzaligheid. Klein en knus, afgetopt met (h)eerlijk en puur eten uit de keuken.
 • Marius – Een vleugje Frankrijk op Prinseneiland doet wonderen op datenight. Begin de avond bij voorkeur met een aperitief bij Worst (de buren), om je vervolgens te laten verwennen in de knusse huiskamersetting van deze Amsterdamse Table d’Hote.
 • Incanto – Lekker Italiaans eten terwijl je uitkijkt over het Muntplein, het water en Hotel de l’Europe. Kan het leven mooier worden? Al jaren een van de beter verborgen adresjes in de binnenstad.
 • Koevoet – Een vleugje Italiaanse romantiek in een Jordanees jasje: Koevoet zet iedereen op het verkeerde spoor. Want te midden van het houten huiskamer geweld eet je hier als een god in Italië zou doen. De burrata is to die for…
 • Trattoria di Donna Sofia – Aanschuiven bij je Italiaanse oma, dat is het gevoel dat je krijgt bij Donna Sofia. En daar worden wij heel warm door van binnen. Schuif aan aan een van de tafeltjes in dit kleine restaurant en laat je een avond verwennen.
 • Vuurtoreneiland ‘winteredition’ – Begin je avond met een boottocht richting Pampus, om vervolgens in een oudvervallen fort aan tafel aan te mogen schuiven voor vijf gangen met volop regionale producten, ouderwetse ambachtelijke technieken en open vuur. We do, we do, we do!!
 • Lastage – Sterren eten in een huiskamersetting, dat doe je bij Lastage. Misschien wel een van de kleinste en meest laagdrempelige sterrenzaken die onze stad kent. Prachtige gerechten, mooie wijnen, en personeel dat precies aanvoelt dat je misschien gewoon echt even ‘onder ons’ wilt zijn.
 • Caffè Toscanini – Een begrip in de Jordaan! Alsof je een klassiek Italiaanse filmset binnenwandelt. Grote schalen antipasti, mooie wijnen, en heerlijke pasta’s. Voor je eigen Lady & de Vagebond-momentje…
 • Reuring – Klein maar fijn, in het midden van De Pijp. Restaurant Reuring is zo’n plek waar je nooit mee de mist in gaat. Noem het gerust een rots in de romantische branding.
 • En Pluche – Geïnspireerd op een hotelbar uit New York heeft deze zaak iets kosmopolitisch en toch intiems. Bestel een serie van de kleine gerechtjes van de chef, en laat je een avond verwennen.
 • Restaurant Anna – We hebben het al veel vaker gezegd: bij restaurant Anna is het scoren tijdens datenight. Heerlijk eten, heerlijke wijnen en een avond lang vertier.
 • Restaurant Beulings – Een avond lang genieten, dat doe je bij restaurant Beulings. Dé plek in de stad om al je mijlpalen, jaar na jaar, te blijven vieren samen.
 • Restaurant Moon – Een avondje ‘over the moon’ gaan, dat is wat je kunt verwachten bij Moon. Eén waarschuwing: laat het 360-panorama-uitzicht je niet teveel afleiden van je gezelschap.
De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!