De aankondiging van deze nieuwe zaak eerder dit jaar kon rekenen op een waslijst aan reacties. De een roemde het jongensachtige bravoure om je zaak naar misschien wel de grootste drugsbaron ooit te noemen, de ander kon er met zijn pet niet bij. Maar hoe je het went of keert: Escobar maakte de tongen los.

Nu de zaak inmiddels al een tijdje open is, vonden wij het hoog tijd om zelf maar eens een kijkje te nemen. Het succes van een zaak gaat ons inziens namelijk iets verder dan de naam van het beestje. Escobar is gevestigd in de Badcuyp, op de hoek van de Albert Cuyp. Amsterdamser dan Amsterdams kan dus eigenlijk bijna niet. Maar eenmaal voet over de drempel van de zaak, waan je je ergens in Zuid-Europese dan wel Zuid-Amerikaanse sferen.

Escobar Amsterdam restaurant De Pijp tapas

Naast het grandioze tegelwerk is misschien wel het meest opvallende van de zaak dat je niet in de gaten hebt dat er voldoende ruimte is voor iedereen. Er zijn voldoende hoekjes en gaatjes om in weg te kruipen, er is een open keuken waar je ‘u’ tegen zegt, en een grootse bar die cocktails tot in de late uurtjes schreeuwt.

De kaart van Escobar is tapas, tapas en nog een keertje tapas. En dan wel hele lekkere tapas. Mede mogelijk gemaakt dankzij een klein adves her en der van onze vriend Ron B.. Vergeet dus al die standaardhappen die je ooit bij een halfgare Spaanse wannabe-tapastent hebt gehad: deze ‘share if you care’-happen laten je smaakpapillen een salto’tje maken. We hebben zelf nog niet de hele kaart kunnen proeven, maar als we een tip mogen geven: de foie gras. Gebakken. Met bananenchips. Is to die for.

Escobar, komt dat zien en gaat dat proeven. Wij zijn fan!

Escobar Amsterdam restaurant De Pijp tapas

>>> Op zoek naar een andere zaak die om ’te zoenen zo lekker is’? Check dan gewoon onze gelijknamige Tip 10. Succes gegarandeerd!

Escobar

Eerste Sweelicnkstraat 10

PS: Wij waren er voor een van de eerste zomerlunches in Amsterdam. Dan staan er iets minder tapas op de kaart, maar de broodjes zijn ook meer dan de moeite waard!

Escobar Amsterdam restaurant De Pijp tapas