Uitgelicht standaard

Je hebt in Amsterdam grofweg gezegd twee soorten restaurants: die waar Amsterdammers eten, en
die waar toeristen eten. Het één is niet per se beter dan het ander (uitgesloten de tourist-traps als Italiaanse en Argentijnse steakhouses natuurlijk), ware het niet dat Amsterdammers zich niet laten zien in de restaurants waar voornamelijk toeristen komen. Want eerlijk is eerlijk, bij wie staat In de Waag of De Jaren op zijn favorietenlijstje? En dan heb ik het nog niet eens over de restaurants die bij de hotels van de stad horen. Waar het bijvoorbeeld in New York de normaalste zaak van de wereld is om een cocktail te drinken of een hapje te eten in een hotelbar of -restaurant is dat in Amsterdam (de highbrow’s daargelaten natuurlijk) nog niet voor de volle 100% ingeburgerd. We lopen er simpelweg allemaal straal aan voorbij. Wie wist bijvoorbeeld dat het Mariott Hotel aan het Leidseplein een restaurant heeft? En dat je daar ook nog eens meer dan heerlijk kunt eten? En de sfeer er verrassend goed is? Meet Midtown Grill.

Volgens kenners heeft dit restaurant de beste steak van de stad. En als je dan wordt uitgenodigd om te komen genieten van een lekker stuk vlees en een goede wijn wil je natuurlijk maar al te graag de proef op de som nemen. En het resultaat is dat ik nog nooit eerder met zo veel overtuiging heb gezegd dat ik verrast ben. Positief verrast wel te verstaan! Na een voorgerecht van asperge velouté en een tussengerecht van risotto met foie gras begon het echte werk: (lees: de specialiteit van Midtown Grill) vlees! Wij mochten genieten van 12 uur lang gestoofde shortribs. Het meest malse, zachte en smaakvolle stukje vlees wat ultiem tot zijn recht kwam met een heerlijke zware rode wijn van het Italiaanse wijnhuis Masi Agricola. Puur genieten!

Maar de echte verrassing van de avond was wat mij betreft het nagerecht. Cheesecake met chocoladesaus inclusief een pepertje. Ik heb al veel cheesecakes gegeten in mijn leven (ik ben een fan) maar deze kan ik oprecht de lekkerste noemen. Ook leuk was dat er een zoete rode dessertwijn bij geserveerd werd. Niet alledaags, des te lekkerder. De combinatie tussen het zoete van de cheesecake, het pittige van het pepertje, de boost van de dessertwijn: hier kom ik voor terug.

Want wie had dat kunnen denken? Dat op dat drukke kruispunt Stadhouderskade, Nassaukade en Leidseplein zo’n pareltje zit. Ik weet zeker dat je er al heel vaak bent langsgefietst. Stop de volgende keer gewoon even. Natuurlijk voor het mooie vlees en de goede wijn, maar Midtown Grill is ook het perfecte relax-momentje: een letterlijk stukje rust, onder het genot van een punt cheesecake, je vergapen aan de langsrazende stad… Ik fiets er zo voor om. En ik hoop van harte dat de rest van Amsterdam dit ook gaat doen!

Midtown Grill
Stadhouderskade 12
T. 020 607 555