De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  1. Paskamer – We love Reuring in de Pijp, maar zie daar maar eens zomaar op een doordeweekse dag een tafeltje te bemachtigen. Niet gek, want je kunt er heerlijk eten. De zaak is alleen niet groot. Dus wat doe je dan als eigenaar? Gewoon nóg een zaak openen, aan de overkant van de straat. Je kunt kiezen dus. En net zulke vriendelijke bediening en een heerlijke kaart. Veel kleine gerechtjes om te delen zoals ossenworst, ibericoham, kabeljouwkroketjes en nog veel meer.
  2. Porem – Nieuwer dan nieuwe cocktailbar in het Centrum. We hebben er in de binnenstad dus weer een topplek bij voor een goede borrel of cocktail! En let vooral even op de Porem Etiquette. Lekker Amsterdams (net als de naam trouwens): lekker direct en met een knipoog. We like!
  3. Bardot – Leuk nieuw buurtcafé in Westerpark. Met een grappige knipoog naar inspiratiebron Brigitte, die je vooral ziet op het toilet. Met Mediterraanse gerechten, lekkere wijnen en een super terras met zon. Thumbs up voor Bardot die de wat onbekende en saaie Van Limburg Stirumstraat weer een beetje leuker maakt!IMG_6823
  4. Ted’s – Dit wordt hem hoor: een nieuwe favo brunchspot! Aan de Bosboom Toussaintstraat in West kun je vanaf deze maand terecht voor heerlijke ontbijtjes en high tea’s. En dus die heerlijke brunches. Inclusief cocktails natuurlijk. Want zoals ze het zelf zeggen “Een brunch zonder cocktails is eigenlijk niet meer dan een laat (en saai) ontbijt. We couldn’t agree more!
  5. Terpentijn – Frans-Aziatisch streetfood aan het Rokin. Je kunt er ook terecht voor cocktails en wijn. Maar dat streetfood, alleen van de namen gaan wij al watertanden: steamy duck dim sum, lady boy oysters, pork belly roast, shrimpy toast, nutty veggy stir fry… Yum!
  6. Gallizia – Voor een goede nieuwe Italiaan zijn wij natuurlijk altijd te porren. En Gallazia heeft alles in zich om dé nieuwe hotspot van Oost te worden. Italiaans huiskamer gevoel, aan de eettafel bij oma in Italië met een wijntje en een goed bord antipasti.
  7. Smaaqt – Gelukkig openen in Noord ook nog steeds genoeg leuke nieuwe zaken. Reden te meer om gewoon eens dat pontje te pakken en wat vaker het IJ over te steken! Bij Smaaqt bijvoorbeeld hebben ze heerlijke koffie, zoals hun signature kopje Smaaqt-koffie.
  8. Cannibale Royale Zuid – Amsterdam houdt van vlees. Dat hoeven we jullie niet meer te vertellen, onze Tip 10 over vlees is één van de best gelezen blogs van de afgelopen tijd. Natuurlijk ontbrak daar ook Cannibale Royale niet. We kennen onze carnivoor-vrienden al van de zaak in de Handboogstraat, maar nu is de vestiging aan de Rysdaelkade ook geopend.
  9. Glou Glou – Nieuwe wijnbar in De Pijp, waar alleen ‘vins naturels’ geserveerd worden. Precies, wijnen zijn natuurlijke biologische wijnen zonder sulfiet of kunstmatige toevoegingen. En dat schijnt niet alleen heel lekker te zijn, de kater schijnt er ook minder van te worden. Sounds good! En no worries, de wijnen hebben reguliere prijzen en voor de lekkere trek kun je hier ook een prima kaasplankje bestellen!
  10. Choux – De mannen van de succesvolle pop-ups Repéré en Foyer openden deze maand een gloednieuwe zaak aan de De Ruyterkade: Choux. We kunnen niet wachten om ook hier aan te schuiven!

10408836_457570764418683_2343886647763567615_nFoto: Facebookpagina Choux

Ken jij nog een culinaire hotspot die binnenkort de deuren opent? Of zijn we er misschien eentje vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!