Leuk hoor, lekker eten. Maar een beetje zelf-respecterende horecazaak heeft natuurlijk ook een ‘signature drink’. Hoog tijd om ’tot op de bodem’ voor jou uit te zoeken wat, waar en door wie geschonken wordt. Welkom bij Gin & Topics – omdat het perfecte drankje de tongen losmaakt. Op ieder moment van de dag.

‘The Whistle Blower’ – Porem

Ingredients: Bulleit Bourbon, Mezcal, Sweet Vermouth, Campari

Porem cocktail Amsterdam Catch52

Yep, een strong one dus. The Whistle Blower dankt zijn naam niet voor niets aan de sterkte van de cocktail. Sterker nog, het is de sterkste cocktail die bij Porem op de kaart staat. Eén van deze en je wordt wat loslippig. Twee van deze en je klapt gegarandeerd uit de school. The Whistle Blower dus. En de smaak? Licht zoet, met een subtiele hint van bitter en rokerigheid. Een beetje een spannende cocktail. Just how we like it.

To drink on which occasion? Wij dronken de cocktail after work. Perfect, want de vermouth en bitter in The Whistle Blower zijn eetlust opwekkend. De perfecte pre-dinner cocktail dus. Maar ook voor na het diner is het drankje een heerlijke afsluiter van de avond. Niet te zoet, precies dat lekkere bittertje, je blijft ‘m onthouden.

‘The Whistle Blower’ werd je geserveerd door niemand minder dan…

Remco Babay. Barkeeper sinds 2008.

Porem Remco Babay Amsterdam Catch52

Het begon allemaal bij restaurant Herrie van Herman den Blijker op de Utrechtsestraat (ja, ook oer-Rotterdammer Herman begon in Amsterdam…) waar Remco 2,5 jaar lang de kneepjes van het vak leerde. Daarna was het tijd voor een volgende stap: Door74. Met tussendoor nog uitstapjes naar Ketel One Wodka en Feijoa was het begin 2015 tijd voor een eerste echte eigen zaak: Porem. Een heerlijke bar. Lekker Amsterdams, met een grote knipoog, en het belangrijkste: steengoede cocktails.

  • Altijd achter de bar (drankje): een goede Gin Tonic (tanqueray bijvoorbeeld)
  • Secret ingrediënt: absinth (voor de kick in de cocktail) en mezcal (persoonlijke favoriet).
  • Shaken or stirred: stirred. The Whistle Blower bijvoorbeeld, is een stirred cocktail vanwege de uitsluitend alcoholische ingrediënten.

Porem
Geldersekade 17

>>> Ook Vince van cocktailbar Apt. weet je te verrassen met zijn signature cocktail. Benieuwd welke? Check onze eerdere Gin & Topics!

Weet jij een ‘signature drink’ die ook in de spotlights moet? Of vooral die leuke barman/-vrouw? Mail ons: info@catch52.nl, of of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar!