Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Voor deze week zijn we op zoek gegaan naar de lekkerste mosselen. Deze adresjes hebben volgens onze lezers de lekkerste pannetjes op de menukaart staan!

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  • De Gruyter – De Van Limburgstirumbuurt werd al steeds leuker met nieuwkomers als Bardot, Piet de Gruyter maakte de buurt in 2011 al gezellig. Met een heerlijk terras, gezellige sfeer binnen, en natuurlijk het klassieke pannetje op het menu. Lekker glaasje wijn erbij, niets meer aan doen.  
  • Mossel & Gin – Tja, wie mossel zegt, zegt Mossel & Gin. Sinds twee jaar hét adresje voor de stad om ongegeneerd te genieten van een pannetje lekkers. Gewoon het hele jaar door. En eens toe aan iets anders dan het klassieke pannetje? Bij Mossel & Gin hebben ze mosselen any style. Asian, Thai, Chili, you name it. Onze favoriet is – naast de klassieke natuurlijk – de Chili, voor net dat beetje extra pit. We komen er ook graag voor de ginmayo overigens, past prima bij die frietjes die je met je mosselen eet!
  • Dauphine – Ook bij Dauphine hebben ze het klassieke pannetje op de kaart. Past namelijk prima bij de rest van het overwegend Franse menu. En die mosselen zijn gewoon hartstikke goed. Een groot pannetje, met frietjes, lekkere sausjes, gewoon genieten. Vergeet vooral niet de wijnkaart goed te bekijken: ze hebben meerdere heerlijke wijnen die heel goed passen bij de Zeeuwse!

Catch52 Mosselen bloemers

  • Remise 47 – Remise 47 in De Hallen heeft sinds eind augustus the two weeks of mussels. Eigenlijk dus maar twee weken, maar wegens succes verlengd. Naast de reguliere kaart serveren ze speciale gerechten met onze Zeeuwse vrienden als ingrediënt. Denk gazpacho met mosselen, spinaziesalade met ceviche van mosselen en natúúrlijk kun je ook hier terecht voor het klassieke pannetje. Go get them while you can!
  • Café Restaurant Amsterdam – Puur jeugdsentiment. En nog altijd één van onze favorieten. Bij Amsterdam koken ze altijd met de seizoenen mee, en natuurlijk staan er daarom ieder jaar weer heerlijke mosselen op de kaart. Je krijgt ze met een simpele groene salade, frietjes en goddelijke homemade mayo.
  • Café Vrijdag – Sowieso een heerlijk café, en niet alleen voor de vrijmibo, maar we houden al helemaal van Café Vrijdag als de r in de maand zit. Want dan pakken ze namelijk uit. Met mosselen wel te verstaan. En dan niet op de klassieke manier, maar met kokoscurry, koriander en wilde rijst. Fingerlicking good!
  • Strand Zuid – Mosselen smaken nou eigenlijk het lekkerste aan de kust. En omdat de zee soms net even te ver weg is zoeken we het water gewoon op bij Strand Zuid. Daar kun je namelijk ook een prima pannetje eten. Mosselen op de klassieke manier, gekookt in seizoensbockbier. That’s how we like it!Restaurant Dauphine Amsterdam mosselen Catch52
  • ’t Zwaantje – Mosselen smaken soms nou eenmaal het lekkerste in een ouderwets eetcafé. Met het Zwaantje in de Negen Straatjes heb je er zo één te pakken. In de Berenstraat zit je hier echt prima boven een pannetje mosselen, frietjes en salade erbij.
  • The Seafood Bar – Wij houden van het klassieke pannetje, mocht dat nog niet duidelijk zijn. En dat klassieke pannetje is wat ons betreft de Belgische of de Franse. De Belgische – mosselen gekookt in bier – of de Franse – mosselen gekookt in witte wijn – we vinden het allebei even heerlijk. Gelukkig hoef je bij The Seafood Bar niet te kiezen. Hier staan gewoon de Belgische én de Franse op het menu. Jij neemt de één, je tafelgenoot de ander, en smullen maar.
  • Razmataz – Eén van onze favorieten aan het Hugo de Grootplein. Inmiddels bijna vier panden breed kun je hier bijna niet om Razmataz heen. Maar dat hoeft ook helemaal niet, ook hier hebben ze gewoon mosselen op de kaart. Weer eens wat anders, namelijk in een lekkere soep. Want vooruit, mosselen in een soepje met vongole, sjalotjes en room is ook gewoon goddelijk.

Zijn we onverhoopt nog een mosselman of -vrouw vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!