De derde vestiging van Vinnies, eerder bekend als Vinnies Deli, gaat morgen open! Vanaf 1 oktober kunnen healthy-ontbijt-en-lunch-liefhebbers hun hart ook ophalen in de Rivierenbuurt. De andere twee Vinnies zitten aan de Haarlemmerstraat en aan de Nieuwezijds Kolk. Deze lunchroom heeft wat respect verworven de afgelopen jaren. Mede door de organic and fairtrade ingrediënten komt hier good food op de tafel terecht. En vind je de vintage tafel mooi? Die is gewoon te koop.

Het retailconcept van Vinnies is er eentje die moeite heeft gekost, de gemeente heeft het de eigenaren Jules Ex en Vincent de Cloet niet makkelijk gemaakt in de eerste vestiging aan de Haarlemmerstraat. Zij hadden mot over de vergunning over het samengaan van horeca en meubelverkoop. Maar uiteindelijk blijft het retailconcept van Vinnies overeind staan en breiden zij hun lunchroom uit met twee locaties. Echte doorzetters!

Door een tip van een trouwe Catchfan zijn wij een keertje langs geweest bij Vinnies, weliswaar om iets af te halen. De sfeer, het huiskamergevoel, de rust, het Scandinavische interieur en het eten was er eentje naar ons hart. De nieuwe Vinnies zal dezelfde sfeer ademen en healthy food op tafel zetten. Je kunt hier ongegeneerd uitgebreid ontbijten en lunchen met allerlei sandwiches, koekengerei, verse sapjes, een salade bar, coffee, organic tea, soep én verrassende Vinnies Specials. De meerwaarde van deze spot is de lokaal gehaalde ingrediënten waarmee lekker en biologisch eten wordt gemaakt. En als de Scheldestraat een tikkie te ver weg voor je is kun je altijd nog langshoppen bij één van de andere twee vestigingen.

Vinnies
Scheldestraat 45

>> In de Scheldestraat zit ook één van de beste ijssalons van Amsterdam. En Omstreken? Venetië is een Amsterdams icoon en heeft een plaatsje in onze Tip 10- De iconen van Amsterdam gekregen. 


Foto:
Facebook Vinnies.