De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Aangezien het de laatste woensdag van de maand is blikken we uiteraard terug op alle culinaire nieuwkomers.

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  • Miss Mexico – PAND10 kennen we natuurlijk allemaal van de 10.000 afgetelde biertjes en Chicks & Coqs. Maarde pop-up saga continues: met een instant ticket naar tropisch Mexico. Drie dagen per week open, inclusief Taco Thursday en Tequila Friday. Carribaaaaa!
  • Mama Dough – Het Beukenplein is weer een pizza-spot rijker! Met ovenverse pizza’s, van volkorenmeel, dus ja, je mag je hier gewoon ongans aan eten. Ons advies? Vervolgens aftoppen met scroppino’s. Nice…
  • Restaurant Arles – Het Franse land ligt in Amsterdam gewoon weer binnen handbereik met de komst van Arles aan de Govert Flinckstraat. Drie Franse chefs, klassiek Franse gerechten, en dat allemaal in een modern jasje.
  • Geflipt Burgers – Deze burgermannen zaten natuurlijk al met een vestiging aan de Van Woustraat, maar hebben nu dus ook een nieuwe zaak op de Bilderdijkstraat. Volop keuze uit burgers, van rund, kip tot vega. En bouw vooral je eigen feestje: met de toppings kun je je burger zo big and tasty maken als je zelf wilt!
  • Het Warenhuis – De Haarlemmerstraat is een warenhuis rijker, waar je rond kunt shoppen voor ontbijt, lunch en diner. De gerechten zijn geïnspireerd op de Franse keuken. Naast lekker eten nodigt Het Warenhuis vooral ook uit om de hele dag door te brengen: door het lichte Scandinavische design is het de ideale werkplek voor overdag en borrelplek voor ’s avonds.
  • Pause – Het Pulitzer was al een geweldige plek om rond te hangen, maar met de komst van Pause wordt het alleen maar leuker. De bar zit gevestigd direct achter de lobby, uitkijkend over de binnentuin, en is hét adres voor wijn, koffie, taartjes en kleine lichte gerechten. Yum.
  • The Butcher – Ook op de 9 straatjes zit nu The Butcher, nog meer burgers dus. Deze hamburgerketen is niet te stoppen want later dit jaar opent ook nog The Butcher Social Club in de A’dam Toren. Het goede nieuws over de 9 straatjes-vestiging? Ze hebben een terras!
  • SNCKBR – Gezond snacken? Ja hoor, dat kan. Sinds deze maand is de meest gezonde snackbar van Nederland ook te vinden op de Kinkerstraat. Healthy genieten dus, al kun je hier ook gewoon lekkere cocktails en G&T’s drinken.
  • Blue Boy – Eindelijk de nieuwste zaak van Casper Reinders. Blue Boy was vroeger een illustere gaybar, maar daar is alleen de naam nog van over. Ok, en de granieten vloer. Bij Blue Boy kies je het aantal gangen en op basis daarvan serveert Chef Jeroen de Zeeuw de lekkerste gerechten. Prachtzaak!
  • Poké Perfect – Nog niet officieel open maar wel naar verwachting nog deze maand. Amsterdam is dus aan de pokébowls: dit zijn Hawaiaanse gerechten, een soort mix van rauwe vis, sushirijst en groente in een kom met dressing en vaak sesamzaadjes. Super gezond en lekker. Soort sushi in a bowl maar dan op z’n Hawaiaans. Op de Prinsengracht.

Zijn we onverhoopt een niewkomer vergeten? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!