Barrica wijnbar Amsterdam

Midden in de Helmersbuurt, op de hoek van de Wilhelminstraat en de Staringstraat, heeft Barrica wine & foodbar haar deuren geopend. Barrica richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op de Spaanse en Italiaanse keuken met dito wijnen.

De bar ziet er heel erg leuk uit, zeer sfeervol, jong en knus. De tafelindeling doet me denken aan de Spaghetteria, want ook hier is het aanschuiven waar een plekje is aan een van de lange tafels. De gezellige sfeer van de typische Spaanse tapasbarretjes hebben ze goed neer weten te zetten. Een pluspunt.

Op de kaart staan veel bekende tapa’s en antipasti gerechten zoals de albondigas, patatas bravas, pan con tomate, burrata en verschillende vleeswaren en kaasjes. De echte aanrader is de op de huid gebakken kabeljauw met pittige tomatensaus en de rundersteak. Deze waren beide erg lekker. We hebben echter wel gemerkt dat de keukenbrigade een week na de opening hun draai nog moest vinden. Niet alle gerechten waren op het niveau dat je mag verwachten dus op dit gebied mogen ze dus nog een tandje erbij zetten.

Vondelpark3 Amsterdam restaurant 3

Zoals je mag verwachten bij een wijnbar worden er aardig wat wijnen per glas geschonken. Deze variëren van 4,50 tot 10,00 Euro per glas. Iets bovengemiddeld dus voor een buurtzaak. Al met al was het er erg druk en ik gok dat het ook voor de vrijmibo een hele populaire plek wordt om met een glas wijn en een paar bites het weekend in te luiden.

>>> Ook zo’n zin gekregen in een wijntje? Goed nieuws: je kunt naast Barrica natuurlijk ook naar een van de ander wijnbars op onze Tip 10!

Barrica Wine & foodbar

Wilhelminstraat 109

Barrica wijnbar Amsterdam

Barrica wijnbar Amsterdam