Hoe één simpele Facebook-posting mijn dag maakte…

Want, geweldige ondernemers achter Bilder & De Clerq, dat is wat jullie vandaag hebben gepresteerd. Bij mij althans, en aan de dikke, vette duimen te zien onder jullie Facebook-bericht, sta ik hier niet alleen in. Voor alle Amsterdammers die dit sociale medium vandaag nog niet hebben geopend of die wel van blogs houden maar niet aan Facebook doen, maar als gemene deler hebben dat ze wel graag op de hoogte zijn van culinaire adressen in Amsterdam, nog een keer het grote nieuws: Bilder & De Clerq gaat weer open. Heel binnenkort! Drie nachtjes slapen binnenkort!

BIlder De Clerq - Facebook - Opening

En daar sta ik dan maar al te graag bij stil, want ik heb jullie gemist. Bigtime! Ik ben namelijk dol op jullie concept: een winkel gebaseerd op een serie smaakvolle recepten, waarvan alle ingrediënten per gerecht op één tafel bij elkaar te vinden zijn. En dan ook nog eens producten van topkwaliteit. En  dus heb ik altijd met veel liefde door jullie winkel gelopen. Al was het maar vanwege de hele look & feel. Heb ik me laten inspireren door de wisselende recepten om mezelf ook op een doordeweekse dag linea recta mijn eigen keuken in te sturen en daar de sterren van de hemel te koken. Want uit eten gaan is leuk, maar een beetje thuisgemaakte liefde op je bord, tja, dat wil toch iedereen?

Ok ja natuurlijk, ik geef het toe, misschien ben je goedkoper uit als je bij de Dirk gaat shoppen. Maar even serieus: daar heb ik dan ook nog nooit parelhoen, confit de canard of geportioneerde zeebaarsfilet in de schappen zien liggen. Laat staan dat er namen als Brandt & Levie, de Lindenhoff of namen van andere smaakmakers op de verpakking staan. En vandaag de dag weet zo langzamerhand toch iedereen wel dat een vrij-uitlopend kippie nou eenmaal wat meer kost dan een plofvariant. Bovendien: een beetje hobby-kok heeft de bouillonblokjes, de tomatenpuree, of de uien standaard in huis. En stop je die niet in je boodschappenmandje, dan valt het bedrag omgerekend per persoon eigenlijk best mee. En dat ‘per persoon’ is misschien wel het allerleukste van Bilder & De Clerq: je kunt hier ook gewoon terecht als je geen huishouden niet 2twee- of meerkoppig is. En dat is in een stad vol single yukkies best een voordeel.

Dus: ik hoop dat met de heropening het concept nog steeds hetzelfde is, en dat we kunnen volstaan met een “welcome back Bilder & De Clerq, welcome back”.  En dat 2016 maar een reusachtig jaar voor jullie mag worden!

Bilder & De Clerq

De Clerqstraat 44

PS: Ok, misschien dan wel één puntje van aandacht. Ooit overwogen om die receptenkaarten gewoon gratis mee te geven? Ik weet het, zelfs plastic tasjes zijn inmiddels niet meer gratis, de bomen moeten ook ontzien worden en misschien is print überhaupt niet meer van deze tijd. Maar ik zou het best gastvrij vinden. Immers, als ik insla op basis van jullie inspiratie, dan is die bron daarvan best een leuke, maar vooral praktische geste. Een kinderhand is nou eenmaal gauw gevuld…

>>> Meer lezen over het concept? In een grijs verleden schreven wij er al eerder over!