Het is heerlijk om zelf even niet na te hoeven denken waar ik ga eten, maar om deze schone taak aan mijn tafelgenoot over te laten. En het is al helemaal heerlijk als blijkt dat Café Caron dan het leidend voorwerp van de avond wordt. We schreven het al eerder in onze opening soon: vader en zonenlief Caron hebben in december namelijk de deuren geopend van hun familierestaurant. Met als resultaat dat iedereen nu kan genieten van een vleugje Franse familiaire gezelligheid.  

Als de mannen het voor het zeggen hebben, dan omschrijven ze de zaak als een plek in Amsterdam waar je je direct thuisvoelt. Nu zal het gros van de Amsterdammers net als ik ook niet zijn opgegroeid met een Franse chef als vader, maar als deze zaak een afspiegeling is van ‘à la maison chez famille Caron’, dan was ik graag geadopteerd door hen. Want Café Caron voelt meer dan goed. En nog belangrijker: het eten smaakt dat eveneens. De gerechten zijn én royaal (die peer bij het dessert was genoeg geweest voor vier), én verrassend (dag bistronomische steak tartare; entrez marbré van runderlende en kalfstong), én hartverwarmend. De voorliefde voor mooie producten en de Franse keuken proef je er namelijk van af.

Cafe Caron restaurant Amsterdam bistro

Om het af te toppen sluit de zaak ook nog eens perfect aan bij het romantische beeld dat ik heb van Franse bistro’s sinds mijn eerste bezoek aan Parijs, maar dan wel zonder schmutzige maître. En dat soort porties jeugdsentiment maken een horecabezoekje altijd leuker. Ik was toen een jaar of negen, en de tegels, bistrostoeltjes van de restaurants waar mijn vader en zus zich tegoed deden aan de escargots (ik was toen nog niet zo’n gourmand) staan nog steeds in mijn geheugen gegrift. Bij Café Caron draait het qua inrichting ook om tegels en bistrostoeltjes, maar dan wel een in fris jasje. Oh ja, en een heerlijk open keuken.

Dus of ik me thuis voelde? Ja, direct. Al kwam dat misschien ook omdat ik verkeerde in het charmante gezelschap van mijn grote neef, en ik familie vooral associeer met uitgebreid tafelen en (flink wat) flessen wijn op tafel. En laat dat nou exact de setting zijn waar Café Caron omschreeuwt. Geen grote neef voorhanden? No worries. Neem wat vrienden mee of ander goed gezelschap en ik beloof je: ook dan ben je verzekerd van minimaal eenzelfde ‘instant gratification’. A bientôt dus als je het mij vraagt!

>>> Weten welke meer dan prima nieuwkomers er nog meer waren in 2016? Check hier waar je nog meer terecht kunt voor een avond zonder zorgen.

Café Caron

Frans Halsstraat 28A

Cafe Caron restaurant Amsterdam bistro

Cafe Caron restaurant Amsterdam bistro