De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Met vandaag: in de eerste plaats de allerbeste wensen voor 2017! Dat we ook dit jaar met z’n allen maar mogen genieten van veel hartverwarmend, culinair geweld in Amsterdam. En voor iedereen die na het opstijgen van de vuurwerksmog in de winterblues terecht gekomen hebben wij goed nieuws: namelijk een lijst aan adresjes waar die blues als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Vergulden Eenhoorn – Hoe kan het ook anders: in deze stadsboerderij aan de Ringdijk is een hartverwarmende plek voor iedereen die wel een opkikkertje kan gebruiken. En geef nou zelf toe: we can all use a unicorn in our lives…
 • The Lobby Fizeaustraat – Dat heel Amsterdam net als wij fan is van The Lobby-zaken, dat moge inmiddels wel duidelijk zijn. Voor iedereen die nog niet op de Fizeaustraat is geweest: alleen al de open haard maakt het leven een stuk draagzamer.
 • Meneer Nieges – Ja, want Meneer Nieges is namelijk niet alleen in de zomer je rots in de branding, maar is simpelweg ook een hele fijne stek in de winter. Oh ja, en hadden we al gezegd dat ook zij een open haard hebben?
 • Stadscafé Van Kerkwijk – Kijk, dit zijn dus de tips waar wij blij van worden. Verborgen op de Nes zit dit stadscafé, waar je terecht kunt voor koffie, lunch of diner, en dat alles vooral in een eigenzinnige, ontspannen setting, zonder enig spoor van kapsones.
 • Café Panache – Misschien is Café Panache gewoon het recept voor en tegen alles. Dus ook tegen die verrekte winterblues. En voor de echte diepe dalen bestel je hier gewoon een cocktail-pitcher.  

Hangar restaurant Amsterdam

 • Lion Noir – Het recept tegen een depri-momentje? Een zaak als Lion Noir, die boven alles vooral warm aanvoelt, waar je terecht kunt voor culinaire klassiekers die je een beetje warmer van binnen maken, en waar ‘donker’ gewoon in ‘sexy’ wordt omgezet. Niets meer aan doen.
 • Hangar Amsterdam – Toegegeven, de Hangar is de perfecte spot in de zomer, maarrr… wij worden van deze plek met zijn wit wuivende linnen ook heel erg blij in de winter. Misschien wel een van die plekken bij uitstek die zich lenen voor een uitgebreide weekendlunch met vrienden. En ja, dat vrolijkt op!
 • Cafe Zurich – Die open haard… en misschien moeten we het hier gewoon wel bij laten. Als je hier bent neergestreken, dan wil je daar voorlopig gewoon niet meer weg. Hoeft ook niet…
 • Bar Oldenhof – Uniek, high-end, old-fashioned… Een bar die eruit ziet als Hemingway of Bogart je net voor zijn geweest. En het is precies dié sfeer die wat ons betreft perfect past bij winterse dagen.
 • De Huyschkaemer – Wat maakt het leven nou beter dan ‘a home away from home’? Borrelen met vrienden is nou eenmaal hartverwarmend gezellig, en als er één stek in Amsterdam is die zich daar uitermate goed voor leent, dan is het wel deze tweede Huyschkaemer.

Cafe Zurich Amsterdam Catch52

 • Café Caron – Bij dit familierestaurant kun je je niet anders dan thuisvoelen, en daar knap je binnen no-time van op. Geloof ons. En mocht dat niet helpen, bestel dan de wildzwijn wang. Fingerlicking good.
 • Pulitzer Hotel – Een hotel vol hoekjes en gaatjes die vragen om ‘lekker knus bij elkaar’ en dat allemaal met lekker eten en drinken binnen handbereik. Kruip weg in Pulitzer’s Bar, ga troosttaart eten bij Pause, of bestel een fles Condrieu bij Jansz. Reken maar dat je daarvan opknapt.
 • Noorderlicht Café – Nog een adres in Noord-misschien-toch-niet-zo-gestoord. Het echte Noorderlicht ga je hier misschien niet vinden, maar wel een open haard (again…), fijn eten en een fantastische plek aan het IJ.
 • 5&33 – Op winterse dagen zijn donkere, warm aanvoelende plekken nou eenmaal het fijnst. En laat 5&33 daar nu zeer bedreven in zijn. Plof neer in een van de banken, bestel een mooi glas wijn en de ravioli, en je hoeft even helemaal niets meer.
 • Oriental City – Hoe je die blues het beste kunt overwinnen? Door uitgebreid te dimsummen. Bij Oriental City natuurlijk! No explanation needed.
 • Ron Gastrobar Indonesia – Nog meer eten waar je warm van wordt? Ha, dat is simpel! Indonesisch eten, en dan bij voorkeur bij deze gastrobar in Oudekerk. Die sate kambing, die daging giling, die taco ayam besisit bali… Chef Agus laat hoe dan ook de zon weer voor je schijnen!

En nog een tip voor iedereen die buiten Amsterdam op zoek is naar een fijne plek om die winterblues te verdrijven: Hotel Restaurant De Nederlanden! Mét open haard én gastronomisch genieten…

Ken jij een bijzondere plek in de stad? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

Ron Gastrobar Indonesia