De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Met vandaag in de spotlights: kreeft. In alle soorten en maten. Van lobster roll tot kreeftenrisotto. 

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week. 

 • Lucius – Werd derde in de grote kreeftentest van het Parool. Snappen wij niks van. Ze hadden namelijk gewoon op één moeten staan. Geweldige kreeft, geweldige bediening, geweldige vis. Klassieker onder de visrestaurants en dus ook de perfecte plek voor de klassieke kreeft. Ze serveren ‘m hier half of heel, met citroenmayonaise en een beetje aardappelpuree. Zo is kreeft op z’n best. Goede wijn behoeft geen krans. Goede kreeft ook niet. Snel gaan proeven!
 • Remise47 – Je moet snel zijn, maar dan heb je ook wat. Namelijk een driegangen menu helemaal in het teken van kreeft. Onze tip: de halve kreeft met truffelrisotto. Zó lekker, dat je je bord wel zou kunnen aflikken. Ze serveren dit menu nog tot eind juni, maar mocht je hier de eerste week van juli aanschuiven en zin hebben in kreeft, kijk de chef lief aan en zeg dat je via Catch52 komt. Maken ze speciaal voor jou nog iets lekkers met kreeft.
 • Yoepz – Hier kunnen niet alleen de geoefende kreefteneters terecht, maar ook de wat minder ervaren. Geen idee hoe je dat rare bestek gebruikt? Leggen ze hier gewoon voor je uit. En knoeien mag, nee, moet zelfs, want je krijgt gewoon een slabbetje om. En mocht je nou echt niet van kreeft houden bestel je gewoon een kippetje. Ook al zo lekker. Dus, slabbetje om en aanvallen maar!
 • Meat West –  Ze hebben hier niet alleen verstand van vlees, ook met kreeft weten ze wel raad. Met de betere surf & turf, wel te verstaan. Halve kreeft en een steak. Met kokossaus en chimichurri. Weer eens wat anders.

halve kreeft

 • Bos & Lobster – Alleen maar hulde voor ondernemers die kreeft naar Bos en Lommer durfden te brengen. Ze hebben de buurt een stukje leuker gemaakt met hun kreeft en cocktails aan de Bos en Lommerweg. En die lobster mousse en kippenlever mousse op het menu klinken ook té lekker…
 • Het Bosch – Drie, vier, vijf of zelfs zes gangen met kreeft? Yes please. Bij Het Bosch eet je kreeft in een salade, van de grill, gecombineerd met kip, met een lik Hollandaisesaus, alles is hier even lekker. En met dat uitzicht zit het ook wel goed. Eén en één is twee.
 • Visaandeschelde – Een begrip. Al 17 jaar dé plek in Amsterdam voor visliefhebbers. En dus ook kreeft. Eigenlijk voor alles wat uit het water komt. Kreeft, oesters, al 17 jaar goed. Gewoonweg genieten…
 • Stork – Niet alleen voor oesterliefhebbers, ook kreeftenfans prikken hier graag een vorkje. Want ja, niet alleen de vis is gewoon goed, ook dat uitzicht hé. Zeker in de zomer. Pontje over het ij, zonnetje erbij, vooraf een schaal oesters, toe een halve of hele kreeft. Ja, hier kun je gemakkelijk een hele weekenddag doorbrengen.

kreeft lucius

 • Restaurant RED – Veel keuze is niet altijd beter. Dat weten ze bij RED maar al te goed. Kreeft of tournedos. Meer niet. Ook niet nodig, wat ons betreft. Lekker overzichtelijk. En als alle twee gewoon hartstikke goed zijn, waarom zou je dan meer willen? Juist, kreeft en tournedos. What else.
 • Smokin’ Barrels – Burgers, bier én lobsters. Je kreeft gaat samen met een burger, een kippetje of gewoon met allebei. Surf & turf op z’n best. Of je kiest een lobster roll. Ook al zo lekker hier.
 • Brut de Mer – Voor dé lobster roll van Amsterdam. Dit heerlijke snackje zagen we de afgelopen jaren steeds vaker opduiken op de menukaarten in Amsterdam, maar hier is ‘ie toch echt het lekkerste. Met verse kreeft, knapperige venkel en een zoet broodje. By far onze favo.
 • Venus & Adonis – Voor de klassieke surf & turf. Biefstuk met als ’topping’ de Langoest. Oftewel, de Venus & Adonis van de klassieke keuken. Een combinatie om je vingers bij af te likken…

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!