Uitgelicht standaard

Terwijl de opening van het Oosterscheldekreeftenseizoen net als de eerste voorjaarszonnestralen  nog even op zich laat wachten, is er al wel sprake van een ‘nieuwe oogst’ in Amsterdam. Aan het Frederiksplein zit namelijk – vers van de pers – een nieuwe zaak: The Lobster House + Studio. Dus wederom is onze hoofdstad een locatie rijker vanwaar wij onze geschaarde vriendjes kunnen verorberen. En sinds ik weet van de opening van The Lobster House (en studio dus), loopt het water mij in de mond en denk ik alleen nog maar aan kreeft. Boorde(n)vol kreeft.

Een kijkje op de (zeer summiere) website leert dat we hier te maken hebben met een ‘Oyster en Sandwich Shop, focussed on fish, specialized in Oysters en Lobsters’. En daar kunnen we wat mij betreft niet genoeg van zijn. Denk dan aan kreeft (een hele voor 33 E-tjes, een halfje dus voor 16 en een halve), oesters (creuses, fines en gillardeau’s, tussen de 3,5 en 5,5 euro), broodjes (met en zelfs zonder vis), salades, smeersels én pasta’s. Met vis welteverstaan. O ja, en voor de verandering weer eens geen Vedett bier op de tap, maar ‘gewoon’ een ouderwetse Heineken.

Dus, om kort te gaan. Kreeften en oesters in een voormalig industrieel garagepand. Wij staan te trappelen om langs te gaan.

The Lobster House + Studio
Frederiksplein 6-8hs
T. 020 8451833
Ma t/m za, van 12.00 – 20.00 uur

>>> Helaas, The Lobster House is niet meer. Inmiddels kun je op deze plek terecht voor pizza. Welkom bij Pistache!