De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En omdat we nog volop in de Olympische Spelen zitten en een ticket naar Rio niet voor iedereen is weggelegd, zoeken we de Spelen gewoon wat dichterbij op. Want waar beter kijken dan in een onvervalste sportsbar met een biertje? 

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Satellite Leidseplein – Als je aan een willekeurig iemand om een sportsbar in Amsterdam vraagt dan is de kans héél groot dat ‘die ene sportbar op het Leidseplein’ genoemd wordt. Satellite dus. Eerlijk is eerlijk, wij wisten de naam ook niet. Wat we wel weten is dat deze bar niet alleen prima is om sport te kijken, maar ook voor een pre-party booster in de vorm van shotjes en after ontbijtjes (ze zijn al om 7 uur open).
 • Regular & Jack – Als ze ergens Rio op de voet volgen dan is het wel hier aan de Vijzelstraat. Alles is te zien, inclusief dagelijkse updates op hun Facebookpagina. Holland Heineken House, maar dan in ons eigen Amsterdam. Gezellig!
 • St. James Gate – Sport is nou eenmaal gewoon goed te combineren met bier. Veel bier. En laten de Ieren daar nou best goed in zijn, in veel bier. Waar beter de wedstrijd kijken dan in St. James Gate? Vernoemd naar de ingang van het huis van Guiness in Dublin. Classic!

sportscafe amsterdam leidsestraat

 • Parck – Dus niet alleen voor de famous twin burgers (seriously, bestel ze met de truffel/parmazaan frietjes!!) kun je hier terecht, ook voor een goede portie sport. Want ja, als je dan sport kijkt kun je dat maar het beste doen onder het genot van een goede burger en bier, toch?
 • De Walvis – Hier zijn sowieso alle wedstrijden van Ajax te zien, en wat nou beter dan op zondag uit te brakken tijdens een spannende wedstrijd met lekker eten en drinken? Zie je wel, die Spaarndammerbuurt is echt zo slecht nog niet!
 • Café Lust – Live EK voetbal, Wimbledon, Tour de France en de Olympische Spelen. Bij Lust weten ze pas wat een sportzomer is. We hoeven ons hier in ieder geval niet te vervelen, dus.

sportscafe amsterdam

 • Café de Oude Schaeper – Olympische Spelen, voetbal, je mist hier niets. En dan bedoelen we ook echt niets, want zelfs al schijnt de zon kun je hier terecht. De Oude Schaeper heeft namelijk gewoon een TV op het terras. Perfect voor die zomerdagen (zal het nog, zal het nog?).
 • Café Blek – Klassieker in de Rivierenbuurt, die, hoe kan het ook anders, gewoon lekker sport uitzendt. Voetbal en Olympische Spelen, je ziet het hier allemaal. Inclusief bier en ballen natuurlijk.
 • Café Flamingo – Hier in de Pijp staat altijd het grote scherm aan, ongeacht welke sport, ongeacht welk tijdstip. Wel tijdens openingstijden, natuurlijk. Ze zeggen zelf: sport verbroedert, bier ook. Zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens.
 • Belushi’s – Sportsbars alleen rondom het Leidseplein? Echt niet! Op De Wallen hoef je ook geen wedstrijd te missen. En while you’re at it, blijf hier dan gerust ook gewoon plakken voor een biertje na afloop. Gezelligheid kent bij Belushi’s geen tijd.
 • Players – En vooruit, de Players is eigenlijk ook gewoon een soort sportsbar. Als je een voetballer aan de haak wilt slaan. Of van drinken een sport maakt. Avondje vermaak gegarandeerd, hier.

En ja, als je het toch over sportsbars hebt… Do as the tourists do 😉

 

Marianne Aalders Roos Bouws Amsterdam

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!