De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  • Visbar Beet – Hoera, hoera, hoera, ook in Oost kunnen we ein-de-lijk ons duurzame vis hart ophalen. Bij Visbar Beet kun je terecht voor take-out én eat-in, voor fish & chips én oesters, voor barhangen én tafelzitten, fish fast food én fancy fish sharing = caring. Oh, en ze hebben ook nog eens een fijn terras. Wij zijn fan!
  • BAUT & Dreesmann – Ooops, they did it again… De gebroeders Van der Eerde strike once more! Een tikkie brutaal, industrieel, ongepolijst rauwig, rock & roll artistiek, en met voldoende ruimte om te drinken en te eten. Lekker drinken en eten, wel te verstaan. Tel daarbij op dat fantastische uitzicht en we hebben een geweldige nieuwe aanwinst voor de stad te pakken.
  • Gs Bar – Onze ideale zondag? Brunchen bij G’s. Onze ideale vrijdagavond? Vanaf nu drinken bij de G’s Bar in De Pijp. Want de mannen achter deze fenomenale brunchspot hebben nu ook een bar. Niet te moeilijk, geen rare cocktails, gewoon gezellig drinken. Met vrienden. Wij gaan nu al voor de skinny bitch: wodka, club soda en limoen. Hoewel die Georgio (dubbele shot wodka, cranberry juice, soda water en limoen) ons ook wel wat lijkt. Met een ‘fuckin’ oyster’ on the side natuurlijk.
  • Donnies – Amsterdam is een hippe dönerzaak rijker. For real. Het tikkie slechte imago dat döner heeft is vanaf nu dus verleden tijd. Want döner hoef je dus niet meer alleen te eten na middernacht onder de tl-lampen, maar gewoon overdag, met een wijntje (ja dat schijnt prima samen te gaan), zonder felle verlichting. Bij Donnies dus!
  • Soi74 – Thai Food Café heeft een zusje. Nu kun je ook in De Pijp bij Soi74 genieten van Thai food. En een Singha biertje natuurlijk. Gaat toch het lekkerste samen.
Donnies doner Amsterdam

(fotocredits: Donnies)

  • Zomerlicht – Het nieuwste restaurant op forteiland Pampus. Dus ja, je zult er wel wat verder voor moeten fietsen (en varen) maar dan heb je ook wat. Bijzonder eten met lokale producten. En die zonsondergang. Fenomenaal…
  • Ramses – Staets heeft het stokje overgedragen aan Ramses. Het is dus nu de beurt aan Ramses om een culinair succes te maken van de eerste verdieping van het Felix Meritis. En volgens ons gaat dat vast wel lukken. Aan de naam ligt het in ieder geval niet!
  • Bar Karakter – Yes, nog een leuke bar om aan het lijstje toe te voegen. Maak daar maar gerust stamkroeg van trouwens. Gewoon een gezellige huiskamer in West. Maar dan wel eentje met humor en karakter, dus.
  • Baires Empanadas – De plek in Amsterdam waar je vanaf nu de Argentijnse empanada kan eten. Je weet wel, die lekkere deegpakketjes, gevuld met  vlees, groenten, kaas, you name it. Gebakken of gefrituurd. Puur comfort food dus.
  • Sweet Bob – Kennen jullie brigadeiros al? Dat is dus een Braziliaans snackje van melk, boter en chocola. Een soort bonbon, maar dan eigenlijk nog lekkerder. En Sweet Bob is de allereerste plek in Amsterdam waar je deze suikerbommetjes kunt scoren. We like!

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

visbar beet

Visbar Beet