BORRL Kitchen Amsterdam

De Artis-buurt heb ik altijd één van de mooiere buurten van Amsterdam gevonden. Statig, en toch dichtbij hartje centrum, en tja, je zult ’s ochtends maar wakker gemaakt worden door wat exotisch dierengeluid. Eén nadeel: het was er jaren niet echt je-van-het qua horeca. Ja, ook ik heb dagen gesleten bij Tante Koosje, wanneer Stevens net te ver fietsen was. En ja, die Groene Olifant is ook best prima, als je gewoon een biertje met ballen wilt. En eten bij Elkaar staat al jaren op mijn bucketlist. Maar ja, verder was er jarenlang verder niet al teveel.

Daar is inmiddels gelukkig verandering in gekomen. De Plantage en De Pizzabakkers deden al wonderen voor de buurt, het studentenhorecageweld rond Roeterseilandverder dan zelfs even volkomen daargelaten. Maar we mogen nog een aanwinst voor de buurt aan dit lijstje toevoegen: BORRL Kitchen. Voor het betere borrelwerk. Noem het met een gerust hart borrelen 2.0. BORRL Kitchen gaat verder waar we bij Tante Koosje gebleven waren. Bitterballen en vlammetjes leuk en aardig hoor, maar bij BORRL Kitchen krijg je het echte werk.

Het idee achter deze nieuwe zaak is dat je eigenlijk gewoon de hele dag zou moeten kunnen borrelen. En stiekem geven wij ze geen ongelijk. Niet omdat ook wij maar beter een afspraak kunnen inplannen bij de AA, maar door het principe achter borrelen. Want tillen we deze ultiem Nederlandse bezigheid eens naar een hoger abstractieniveau, dan mogen we best concluderen dat het eigenlijk allemaal draait om het ontmoeten van mensen, in een informele setting, zodat we ons verhaal kunnen doen. Uitermate therapeutisch, als je het mij vraagt.

En dat is dus precies waar BORRL Kitchen een perfecte locatie voor is. De hele dag door dus. Want waarom zou je niet ontbijten, met een uitgebreide plank met hapjes, in het midden op een van de tafels hoog of laag? Goed gezelschap erbij, een goed verhaal erbij, en klaar ben je. Prima begin van de dag. En datzelfde geldt voor lunch, einde middag of de avond.

BORRL Kitchen Amsterdam 1

Ons advies voor de echte BORRL-aars onder ons: bestel de BORRL Kitchen Combo Platter: een borrelplank, speciaal ontworpen door de eigenaren van deze zaak, letterlijk op een fles wijn of bier naar keuze. Dat maakt die tongen vanzelf wel los.

BORRL Kitchen. Níet voor de ‘Joey doesn’t share food’-ies onder ons.

>>> En voor iedereen die deze maand in is voor een serieuze borrelplanking challenge: laten wij daar nou een Tip 10 – Borrelplanken voor hebben!

BORRL Kitchen

Plantage Kerklaan 41

BORRL Kitchen Amsterdam borrelplank

BORRL Kitchen Amsterdam oesters