De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En deze week gaan we een plank challenge aan. Een borreplank challenge, wel te verstaan. Wordt bij ons een gegarandeerd succes. Wie doet er mee? 

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Boca’s – De koning van de borrelplanken. Eigenlijk hebben ze de borrelplank zo’n beetje uitgevonden. Naar eigen zeggen verheffen ze de borrel zelfs tot kunst. Zijn we het best mee eens. Die plateaus, die wijn (van de Grape, zit dus sowieso goed). Tussen vier uur ’s middags en tien uur ’s avonds zit je hier goed. Onze favo is het Boca plateau, van alles een beetje, en een goede portie krulfriet met truffelmayo on the side. Was het al borreltijd?
 • Pont 13 – Pontganger? Waarom dan niet op vrijdag gewoon even stoppen bij Pont 13. Vooral bij lekker weer een feestje: aan het water, zonnetje erbij, antipasti plateau of bittergarnituur, het kan hier allemaal.
 • Soi74 – Borrelen Asian style. Weer eens wat anders dan bier en ballen of wijn en kaasjes. Hier ga je aan de Singha biertjes en Thaise hapjes. Lekker! Trouwens nog een goede tip voor een borrel Asian style: BoiBoi in Oost. Bestel vooral het bordje lekkers van de chef, en vergeet niet om expliciet om de monkey balls te vragen. Kleine Thaise smaakbommetjes die we nooit meer vergeten…
 • pllek – Het blijft één van de fijnste plekken van Amsterdam. Vooral in de zomer. Nergens zo’n zomergevoel als hier, met de wind in je haren, zon op je bol en een lekker hapje en drankje on the side. Hier vind je de standaard borrelhappen zoals brood met aioli en charcuterie, maar je kunt hier ook terecht voor wildzwijnkroketjes, of vegetarische samosa’s. Of van die lekkere padron pepertjes van de grill.

Tapmarin bier bitterballen

 • Floor17 – Misschien wel het mooiste uitzicht van Amsterdam. Waar je ook nog eens heerlijk kunt dineren. Maar ga in plaats van voor een diner eens voor een avond aan de bar. Daar hebben ze namelijk ook prima hapjes voor. Bitterballen, flammkuchen, spicy chicken wings, of zelfs een catch of the day.
 • SNCKBR – Eens wat healthier borrelen? Kan hier hoor. Inclusief not so healthy gin tonics, maar dan heb je in ieder geval de hapjes mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van een humus superbowl? Een grote portie humus inclusief allerlei lekkere groenten om te dippen. Of bestel hier de chef’s platter voor 2: de chef gaat je verrassen met healthy hapjes. Gewoon doen!
 • Tapmarin – Soms is een uitgebreide plank helemaal niet nodig. Dan wil je gewoon bier en ballen. Daar is Tapmarin perfect voor. Bestel gewoon een selectie van de borrelkaart (denk bitterballen, kipkluifjes, vlammetjes, kaasje en worstje erbij, niets meer aan doen). Amsterdamse gezelligheid ten top.
 • The Uptown Meatclub – Hoe blij kun je worden van een mooi stuk vlees op een plank? Heel blij. En onze vrienden van The Uptown Meatclub weten precies welke charcuterie op een overdadig lekker borrelplankje horen. Inclusief botermalse Jamon Iberico de Bellota.

Boi Boi monkey ball

 • Schilders – Bij Schilders kun je niet alleen terecht voor een lekker kippetje, hier weten ze ook wel raad met andere lekkere snackjes aan de bar. En dan hebben we het niet alleen over de barhangende bezoekers. Calamaris, sticky ribs, gamba’s, of ‘gewoon’ Flammkuchen. De keuze is er in ieder geval reuze!
 • De Paskamer – Bij deze zaak is eigenlijk de hele kaart één groot borrelplateau. En dus is dit een ideale plek om te planking. Borrelplanking that is! Oh ja, en de drankjes zijn hier ook niet onverdienstelijk.
 • Venus & Adonis – Mannen komen van mars, vrouwen van Venus. Maar mannen én vrouwen houden vooral van Venus & Adonis. Tenminste als ze van het serieuze plankjes houden. Die gamba’s én de soft shell crab van het V&A-plateau zijn heerlijk!
 • Stork Amsterdam – One word: fruits de mer. Want daar borrel je geniaal goed op. Wij in ieder geval wel. Onze aanrader:het Stork plateau. En joh, neem die halve kreeft én de snow crab er gewoon bij. Het uitzicht krijg je van de zaak!
 • The Lobby – Met inmiddels twee vestigingen (Nes en Fizeaustraat) inmiddels niet meer weg te denken uit de stad. Niet alleen de allerlekkerste flammkuchen, maar ook charcuterie, kroketjes, bitterballen en meer. Dit alles natuurlijk met een lekkere gin tonic of cocktail erbij.

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!