Tip 10 - From dusk till dawn Amsterdam

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Omdat wij er nog steeds van overtuigd zijn dat de échte zomer nog moet komen, hebben wij de beste tips onder elkaar gezet waar je gewoon de hele dag door met je bolletje in de zon kunt zitten. Nu alleen die zon nog…

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Pllek – Misschien wel onze favoriete plek in Amsterdam wanneer de zon schijnt. Bij deze topstek ben je verzekerd van het ultieme strandgevoel, aan de oevers van het IJ. Trek een strandstoel uit de    container, kies een plekje in het grindzand en klaar ben je. Vanaf de koffie tot aan de borrel.
 • Roest Amsterdam – Tikkie alternatief-Amsterdamse vrijbuitersplaats achter de Czaar Peterstraat. Hier heb je een volledig terrein tot je beschikking waar je op ieder moment van de dag terecht kunt. Inclusief alternatief strand. En echt gewoon jezelf zijn. Heerlijk!
 • Café restaurant Stork – Behoeft eigenlijk geen uitleg meer. Een terras langs het IJ (aan de goede kant van het water), koffie, lunch, vis, wijn, oesters, nog meer vis, nog meer wijn… wij willen vooral altijd meer Stork!
 • Vondelpark3 – Ook in het bekendste park kun je terecht voor een dagje zonovergoten: bij Vondelpark3 natuurlijk! Van ontbijt tot borrel ga je hier de zon hoe dan ook vinden. Weer eens wat anders dan je picknickkleed op het grasveld.
 • Strandzuid – We durven het bijna niet te zeggen, maar: duh…. zomer, strand, en een vleugje Amsterdam Zuid. Kan best meer dan gezellig zijn, zo’n stadsstrand!
 • Weesper – Een van de nieuwkomers van deze zomer staat bij ons gewoon meteen in het ‘hele dagen zomerzon’-lijstje. Want met zo’n groot terras aan de oever van de Amstel… klok in rond koffietijd, om pas uit te klokken na je borrel. En mocht het afkoelen: meer dan genoeg ruimte binnen!
 • De Tolhustuin – Hallo creatief centrum bij de Buikslotermeerpont! Want die A’dam Toren is leuk hoor, maar ja, daar zit je binnen. En bij deze stek kun je mede dankzij restaurant THT ook gewoon buiten zitten. Vooral die fatboys in het gras hangen meer dan prima.
 • Hanneke’s Boom – Chillaxen in het zonnetje? Hanneke’s Boom biedt hoe dan ook uitkomst. Ze noemen het zelf wel het mooiste plekje van Amsterdam. Kunnen wij méér dan inkomen.
 • Floor17 – Om een van de meest legendarische films ever te quoten: “So how come you rented the penthouse? It’s the best. I looked all around for penthouses on the ground floor, but I couldn’t find any.” Bij gebrek aan een penthouse: ga naar Floor17. Meer zon op je bol de hele dag door ga je niet krijgen. Het eten en drinken is hier sowieso ook geheid goed.
 • Het Bosch – Waterfront – Misschien wel het best bewaarde geheim van Amsterdam tijdens zomerse dagen? Onterecht als je het ons vraagt. Ze zijn misschien maar beperkt open, maar als er een plek is waar je heerlijk aan het water kunt bivakkeren met de lekkerste versnaperingen, dan is het wel Waterfront. Zouden wij in ieder geval wel de hele dag willen en kunnen hangen.
 • Bar Bukowski – Begin hier de dag met een cappuccino en een croissantje, en eindig je dag met een straffe gin-tonic in je hand. Hallo zomer, hallo Buko’s.
 • Café ’t Paardje – Ja, ook in hartje Pijp kun je de hele dag van de zon genieten, al klokken wij hier vooral maar al te graag in tijdens de borrel. Biertje, bitterballen, niets meer aan doen. Krijg je het geroezemoes van de rest van het plein er ook nog eens gratis bij.

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!