Tip 10 liquid february Amsterdam bars

Dry January. Sober January. Noem het beestje bij het naampje dat jij het meest toepasselijk vindt, maar waar het op neer komt is dat ‘een maandje zonder’ ook dit jaar weer bij veel mensen op de lijst voornemens stond. Geen verfrissend biertje, geen bloedmooi glas wijn, geen overheerlijke cocktails en al helemaal geen champagne. Het beste nieuws: vanaf vandaag mogen we weer. En hoe! Vol trots presenteren wij dan ook: Liquid February!

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Café Panache – ZE HEBBEN PITCHERS. PITCHERS VOL COCKTAILS! LET’S GET THIS PARTY STARTED! Hier hebben we verder niets aan toe te voegen.
 • Café Thijssen – Een deel van de Amsterdammers wist het nieuwe jaar op de eerste van de maand hier reeds in te luiden, maar ook vandaag kun je bij Thijssen terecht voor het oude vertrouwde recept: bier. Eventueel met bitterballen. En een beetje sjansen op z’n tijd.
 • Bar Bukowski – Het advies van de schrijver en naamgenoot van deze geweldige bar in Oost aan jonge schrijvers? “Drink, fuck and smoke plenty of cigarettes.” Wij wensen dit eigenlijk gewoon alle bezoekers van Buko’s toe. Life it to the fullest people!
 • Café Tapmarin – Is gewoon een hele fijne plek. Om te drinken. Met maten.
 • Hendrix – Heerlijke stek. Niets meer aan doen, behalve dan een drankje bestellen, wellicht een simpele bite erbij, en gaan. Of zoals Jimi het ooit zei: “You have to go on and be crazy. Craziness is like heaven.”

Hendrix Amsterdam bar

 • Gollem – Liquid February schreeuwt om een verfrissend biertje. En daarvoor zit je altijd goed bij een van misschien wel de meest iconische bierlokalen van Amsterdam. De keuze is er in ieder geval reuze, en ja, het vloeit er rijkelijk…
 • De Blaffende Vis – Wie is er niet mee groot geworden? Precies. Iedereen. En daarom blijft dit ook zo’n geweldig fijne plek om naartoe te gaan op dagen (of een maand) als deze.
 • Café Hoppe – Never change a winning team! Bij deze stek is het altijd goed toeven, mede dankzij de waanzinnige barmannen. Bier en ballen, that’s all there is to it!
 • Café Thuys – There’s no place like home. Op Café Thuys na dan. Want hier hebben ze drankjes. Lekkere drankjes, allerhande drankjes, en dat allemaal in een meer dan comfortabele setting.
 • Tunes Bar – Voor iedereen die het liever iets meer ‘upscale’ zoekt om Liquid February mee af te trippen? Hallo Tunes! Of zoals ze het zelf zeggen: the most elegant yet casual luxury bar in Amsterdam. Inclusief prima barbites (en ja, daar bedoelen we de snackjes mee).

BORRL Kitchen Amsterdam 1

 • Café Brandon – Er gaat bijna geen week voorbij of we zien niet ergens een shotje in ‘De Brandon’ voorbij komen op de een of de ander zijn tijdslijn. Een beproefd concept, op de Keizersgracht, dus zal ook nu zeker niet teleurstellen.
 • BORRL Kitchen – Bij BORRL Kitchen draait het de hele dag om borrelen, oftewel het ontmoeten van mensen, in een informele setting, zodat we ons verhaal kunnen doen. Met een glas van het een of het ander in onze hand. En ja, doe dan ook maar gewoon dat BORRLplateau. Als we dan toch bezig zijn…
 • Mata Hari – Hartje centrum, een oase van rust. Maar dus wel eentje waar je het flink op het pimpelen kunt zetten! Best prima als je het ons vraagt, zo midden op de Wallen.
 • De Bastille – Hallo afvoerputje van Amsterdam! Het beste recept als je een avond naar de kl*te wilt gaan… Geniet, bij voorkeur met – wederom – die maten dus.
De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

(fotocredits banner: Café Panache)