De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En met jaarlijks duizenden nieuwe studenten in de stad leek het ons wel eens handig om díe adresjes voor de ultieme studentenprak onder de loep te nemen. Lekker, een prima alternatief voor thuiskoken (highly overrated namelijk), al dan niet voedzaam, maar vooral: goedkoop. En geloof ons: de keuze is reuze…

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • CREA Cafe – Sinds de UvA verhuisd is naar Roeterseiland, zit ook CREA in de nieuwbouw. Dé plek voor koffie, lunch, snelle happen en ander vertier binnen het UvA-bolwerk. Inclusief zonnig terras.
 • De Blaffende Vis – Al jaagden een icoon op de Westerstraat, voor borrels, pubquizzen, niet te vergeten de Koningsdagevents (en wandschilderingen), én dus ook voor een goedkope maaltijd.
 • Loetje – Voor alle vleesliefhebbers een perfect adres voor een legendarische biefstuk. Zit je echt krap bij kas, dan vrezen we wel dat je het daarbij moet laten.
 • The Pool – De culinaire hang-out van The Student Hotel. Voor je instant ticket to the tropics! Open vanaf ontbijt, en ja, qua prijzen dus perfect voor de portemonnee van iedere student.
 • Restaurant Bazaar – Bij de Bazaar op de Albert Cuypstraat maak je voor 8,50 euro kennis met exotische maaltijden uit alle windstreken. Van Noord-Afrika tot het Midden-Oosten. Er is bovendien bijna altijd wel plek.
 • Pakhuis Amsterdam – Een vaste stek vlak achter het Spui. Hier eet je voor 2,65 euro al een tosti, bestel je een burger voor 5,45 euro, en heb je een schnitzel op je bord voor nog geen 11 euro. Gewoon een keer naartoe!
 • Café ’t Gasthuys – Ook al zo’n oude vertrouwde: een perfecte stek voor een avondje spareribs of saté. En al helemaal een topstek op zomerse avonden. Vooral vanwege het gedoe met plezierbootjes naast het terras.
 • Skek – Inmiddels al ruim 10 jaar een tweede huiskamer voor jong en oud, maar vooral voor jong. Voor studenten, door studenten, en dat allemaal op de Zeedijk. Moet gewoon op de lijst!
 • Buuf – Dat lekker eten niet duur hoeft te zijn, bewijst Buuf op de Overtoom. En ook nog eens voedzaam en gezond. Maaltijden voor nog geen 10 euro, én een heerlijk terras om ervan te kunnen genieten.
 • Wilde Westen – Op het Bos en Lommerplein is het iedere maandag raak: tijdens de Gierige Maandag kost je pizza nog maar 8 euro. En lekker dat ‘ie is!!!

Wilde Westen Amsterdam Catch52

 • Tripel Amsterdam – Een Belgisch Biercafe waar je ook nog eens kunt eten: welkom bij Tripel! En het beste nieuws: iedere maandag en dinsdag krijg je het tweede hoofdgerecht gratis.
 • De Stadskantine – Een van de eerste adressen in de stad waar hip, lekker, voedzaam én een lekker prijsje samenkwamen. Want een warme maaltijd voor iets meer dan 9 euro krijg je niet op veel plekken.
 • SNCKBR – Iedere maandag kun je bij deze gezonde SNCKGGNT terecht voor wat te knagen en te drinken voor tien euro. How about BRGRS en BRS?? En ja mam, het is nog gezond ook.
 • Soi74 – Als je student bent, hoef je echt niet alleen met de Hollandse pot opgescheept te zitten: bij Soi74 heb je op mandag al een Thai Curry en een lekker biertje bij de hand voor maar 10 euro. Prima toch?
 • Kade West – Een prima eetcafé op een meer dan prima stek op de hoek van de Kinkerstraat, met een prima menukaart. En hadden we al gezegd dat dit gewoon zo’n prima stek is?
 • Sateclub Wunderbar – Ook zo dol op saté? Dan hebben wij goed nieuws voor je: iedere dinsdag krijg je bij deze satékoning van Amsterdam gewoon 50% korting. Dat tikt best lekker aan (of af)!

Par Hasard 2

 • Par Hasard – Bij Par Hasard kun je niet alleen terecht voor de lekkerste frites, maar kun je je iedere maandag voor 10 euro ook nog eens te goed doen aan heerlijke spareribs. Nice!
 • Restaurant Dubbel – Een gezellig huiskamercafé aan de Lijnbaansgracht. Met hoofdgerechten tot zo’n 15 euro. En filmdiners: 3-gangen eten, inclusief een bezoekje aan de bioscoop.
 • Restaurant Il Palio – Op en rondom het Leidseplein zitten tal van zaken waar je ook als toerist-in-eigen-stad terecht. Bij deze pizzatent knaag je al voor 5 euro aan een pizza, en krijg je ook nog eens gratis brood met boter.
 • Leeman Döner – Omdat je natuurlijk niet altijd gezond hoeft te doen. Halverwege de Van Woustraat haal je de lekkerste broodjes Döner. En dat nog maar 2,50 euro. Top…

En deze tips zijn gewoon nog even extra komen aanwaaien:

 • Spaghetteria: onze favoriet is de vestiging in Oud-West, maar wat ons betreft is het bij iedere Spaghetteria raak: té lekkere pasta’s, té lekkere sgroppino’s en – tja sorry – té lekkere mannen die je avond voor weinig knaken tot een grandioos succes weten te maken!
 • Café Fest – dé tip van de man achter de microfoon van AMsterdam FM: café Fest. Vergelijk het een beetje met het CREA Café van de UvA. Oftewel een prima hangout voor al je versnaperingen, maar dan op het Wibauthof, bij de Hogeschool van Amsterdam.

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!