De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Vandaag hebben we – hoe kan het ook anders met dit zomerweer – jullie favoriete adresjes op een rij gezet waar de drankjes ijs- en ijskoud het allerlekkerste zijn. Want ja, we hebben er lang op moeten wachten, maar summer is finally in the city, mensen. 

Meer horen over het hoe en wat achter deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Soi74 – Een ijskoud biertje gaat er bij hoge temperaturen altijd in. Koelt zo lekker af. Zeker als je dat biertje bij Soi74 drinkt. Singh bier it is!
 • De Waterkant – We hebben iets met tropische biertjes. Zeker aan de waterkant. Een Parbo’tje smaakt nou eenmaal gewoon het beste met je voetjes bungelend over de kade en de zon op je bol. Proost!
 • Bar Brasserie OCCO – Voor degene onder ons die een ijs- en ijskoud zomerdrankje het liefste zonder alcohol drinken. Dan zit je met de home made alcoholvrije gin van OCCO meer dan goed. Vooral in combinatie met tonic, een takje tijm en ijs. Veeeel ijs.
 • Strand Zuid – ‘Hey, doe ons nog maar zo’n flesje MIP rosé!’ Want geef toe: de rosé uit de Provence is stiekem gewoon de lekkerste die er is. En waar kun je daar beter van genieten dan op het strand? In Zuid uiteraard!
 • Café Hesp – Eén van de eerste plekken in de stad waar je op het terras van een groot glas Weissen, het heerlijke Duitse witbier, kon genieten. Never change a winning team…

java mule sateclub wunderbar amsterdam

 • Het Bosch Waterfront – Uitzicht over De Nieuwe Meer en een heerlijke wijnkaart. Need we say more? Het enige nadeel van deze stek is dat we er maar twee dagen (zaterdag en zondag) per week van kunnen genieten.
 • Brouwerij Troost – Huisgebrouwen Amsterdams bier op eigen terras. Onze favorieten? Ja, ook hier wederom die Weissen, en de Saison: goudblond bier. Fris, fruitig en een klein beetje peperig, en de perfecte dorstlesser!
 • Bar Brandstof – Op het hoekje van de Marnixstraat en de Rozengracht onderuit zakken op het terras, met een GT in je hand, en niets meer hoeven. Inclusief avondzon. Waar kunnen wij intekenen?
 • Het Westergasterras – Dat thee dorstlessend is, wisten wij allang. Dat ice tea al helemaal dorstlessend is, ook. En wij zijn al helemaal dol op de funky ijsthee’s van BOS. Gemaakt van biologische rooibos, boordenvol anti-oxydanten, en verkrijgbaar op dit heerlijke terras. Kom maar door!
 • Café Vrijdag – Everyday is Friday?? Ja ’tuurlijk, waarom niet! Bestel als je hier op het terras neerploft een Bundaberg Ginger Beer: heerlijk pittig en zo dorstlessend als het maar zijn kan.

Sterk Amsterdam gin tonic

 • Hotel de l’Europe – De zomer bij voorkeur in stijl vieren? Dan is het terras van Hotel de l’Europe ’the place to be’. Coupe de champagne erbij, en klaar!
 • Floor 17 – Bij warme temperaturen zoeken wij bij voorkeur de hoogte op. Op het dakterras van Floor 17 bijvoorbeeld! Met een heerlijke cocktail in je hand. En bijkomend voordeel? Er komt deze week een nieuwe menukaart aan voor het restaurant. Voor als je een keertje geen ‘liquid dinner’ ambieert.
 • Mossel & Gin – Als een van de grondleggers van het ‘Gin-menu’, is dit met zomerse temperaturen gewoon hét adres om in de tuin te gaan genieten. Want hét nieuwe zomerdrankje Vermouth is lekker hoor, maar een Gin Mare slaan wij ook nog steeds niet af. Schaaltje oesters erbij, en klaar ben je.
 • Satéclub Wunderbar – Op een warme dag kan iedereen wel een beetje pit gebruiken. In de vorm van een cocktail met een Indische twist, in dit geval. Hallo Java Mule met peper!
 • Bar Botanique – De nieuwste hotspot in Oost. Het hele jaar door goed voor een instant ticket to the tropics. Met deze zomerse temperaturen ook een prima hang-out voor een negroni (ja inderdaad, met Vermouth dus!) op het terras.

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!