Uitgelicht standaard

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zeker al een paar jaar niet vaak de fiets naar de Pijp heb gepakt. Puur omdat ik nu al een tijd in West woon en de Pijp dan net een tikkeltje te ver weg is. En waarom zou je minstens 20 minuten fietsen als je zo veel leuks en lekkers in je eigen stadsdeel kunt vinden? Nou, omdat er eigenlijk ontzettend veel leuks in de Pijp is! En sinds één van mijn beste vriendinnen sinds kort midden in deze buurt woont ben ik er weer meer te vinden. En het leuke is dat na een aantal jaar afwezigheid het Paardje en de Groene Vlinder hun charme wel weer hebben. En natuurlijk favoriet Schilders waar het zowel ’s avonds kluivend aan een kippetje als ’s nachts aan een G&T goed toeven is. En nog leuker om te zien dat er ook weer veel nieuwkomers neerstrijken in de deze buurt. Zoals het net geopende Brut de Mer: heerlijke oesters en champagne, waarover binnenkort meer. Ook benieuwd was ik naar het kersverse Venster 33, die haar heritage uit Amsterdam en juist de Pijp volop laat zien. We schreven er al eerder over: ze werken zo veel mogelijk met Amsterdamse partners en de bijzondere houten stamtafel komt letterlijk van de straat om de hoek.

Venster 33 - stamtafel

Wat als eerste opvalt is dan ook die enorme houten stamtafel. Prachtig pronkstuk midden in de zaak waar het prima toeven is met een krantje en een kop koffie. Maar wij kwamen natuurlijk voor het eten. Het menu is leuk: alle gerechten zijn in zowel kleine als grote porties te bestellen waardoor je alle kanten op kan. Allemaal kleine gerechtjes om te delen, gewoon een voor- en hoofdgerecht, of meerdere voorgerechtjes, het kan allemaal. Wij hadden onder andere een makreel rillette, de steak tartare en de burger en dat smaakte ons prima. De wijnen komen van onze goede vrienden van de Grape District en zijn dan ook vertrouwd lekker.

Venster 33 - makreel rillette Venster 33 - steak tartare

En hoewel we genieten van het eten, de wijn en de sfeer komen we na het eten pas echt lekker in de stemming. De muziek staat hard, de mensen praten dus nog harder, en de bediening is gezellig chaotisch. Prima als je lekker ergens borrelt, maar een goed en intiem gesprek tijdens het eten moet je ergens anders voeren. En gezellig chaotische bediening is prima aan de bar, maar als je lang op je eten moet wachten en na herhaaldelijke pogingen om de aandacht te trekken nog niet opgemerkt wordt gaat de gezelligheid er snel vanaf. Maar zodra het eten van tafel is, de gin tonics op tafel komen en we toch nog even van zowel de bar als het terras genieten hebben we een topavond. Als goede borrellocatie heeft Venster 33 het dus al goed voor elkaar, dat enorm fijne terras met zon gaat er voor zorgen dat de Pijp hier menig zwoele zomeravond gaat doorbrengen. Nu nog die paar kleine schoonheidsfoutjes als restaurant oppoetsen en dan komen ze er wel!

Venster 33
Eerste vd Helststraat 42
T. 020-3626423

nog meer van onze avonturen in de pijp

Frites uit Zuyd
The Fat Dog
Bar Mash
Sinne
Boulangerie 1072