The Lobby Amsterdam Bloody Mary

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Vandaag? Bloody hell, it’s Bloody Mary-time. Want van tomatensap ‘met een ticje’ worden wij namelijk verdomd Merry!

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Freddy’s Bar – Ons devies: als vrouw wil gewoon een keer geheel in stijl een coupe de champagne hebben gedronken in Freddy’s Bar. En voor iedere Bloody Mary-liefhebber geldt dat dit misschien wel dé locatie is voor een Bloody Mary. De variant die ze hier schenken is namelijk legendarisch!
 • G’s – Niet alleen omdat het gewoon ‘a really nice place’ is, nee, niets daarvan. De Bloody Mary’s die ze hier schenken doen waar de Bloody Mary voor gemaakt is: het perfecte antikater-middel. Sinds begin dit jaar is er inmiddels al 1.182 liter doorgegaan!!! Veruit onze favoriet: de Slutty Mary. Mét oester. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over G’s Bloody Mary Mobile Slurp Station. Briljant!
G's Amsterdam Slutty Mary

(foto: G’s)

 • Bluespoon – Denk je brunch, dan denk je Andaz Hotel. En denk je brunch, dan denk je Bloody Mary. Tenminste, als je het ons vraagt (al mag een glas bubbels natuurlijk ook gewoon). Schuif aan bij de Chef’s Table van Kasper Stiekema, en ga simpelweg genieten.
 • The Lobby – Ze kunnen veel meer bij The Lobby dan alleen de lekkerste Flammkuchen voorschotelen. Bloody Mary’s maken bijvoorbeeld. Lekker als aperitief, voor-de-zomaar, of inderdaad als een voorzichtige oppepper na een avondje hart stappen. En dan wegkruipen in dat hoekje bij die open haard. Lekkerrrrrrr…..
 • Brut de Mer – Oesters en Bloody Mary. Een heilige combinatie als je het ons vraagt. Bij Brut de Mer krijg je deze heilige twee-eenheid gewoon samen in een simpel shotje. Rest ons nog maar een vraag: kunnen we deze ook per dozijn krijgen??
Brut de Mer Amsterdam oestershotje

(foto: Brut de Mer)

 • 5&33 – We wisten al dat de wijnkaart van deze zaak top is. We wisten al dat de barbites van deze zaak top zijn. En nu weten we dus ook dat de Bloody Mary’s bij deze zaak ’to die for’ zijn. En die drink je tijdens – tadaaa – de Bloody Mary Sunday Brunch. Inclusief onze favoriete burrata en geitenkaas-ravioli op de menukaart. Eerlijk is eerlijk: 5&33 is op meerdere fronten een blijvertje.
 • Teds – Hét adres in de stad voor ‘your all day brunch’, en brunchen wordt nou eenmaal een stuk lekkerder met een Bloody Mary ‘on the side’. Eggs Benedict, de Philly Steak of de Teds Club erbij, en je weet dat het leven goed is.
 • Staring at Jacobs – Eén van onze favorieten voor een lazy sunday. Bij Staring at Jacobs gaan ze niet alleen met hun brunchgerechten nét dat ene stapje verder, dat doen ze ook met de Bloody Mary. Die heeft namelijk een bite. Was je nog niet wakker, dan ben je dat na één glas wel. En is het dus tijd voor een tweede.
Freddy's Bar Bloody Mary

(foto: Freddy’s Bar)

 • Bakers & Roasters – Bij B&R combineren ze het beste van Nieuw Zeeland met een flinke vleug Brazilië. Met uiteraard ook op de kaart: juist, een heerlijke klassieke Bloody Mary. Vodka, tomatensap, tabasco, worcester saus, limoensap en een snufje peper en zout. Love it! Oh ja, en als uitzondering ook nog een speciale vermelding voor een andere ‘goodie’ op hun cocktailkaart: Pimm’s. Gewoonweg episch…
 • Little Collins – Going Aussie-style in hartje Pijp: hoe heerlijk kan het leven zijn. En dat zijn hun Bloody Mary’s ook, met keuze uit vier versies: the original, met kimchi, de Smokey Mary (met smokey chipotle tabasco en bacon!) en natuurlijk de Virgin. Voor als je echt even rustig aan moet doen…
 • Franklin Bar Kitchen – Die Barney Stinson van Carter Bar & Kitchen is lekker, maar bij Franklin’s draaien ze ook hun hand niet om voor goede cocktails. Waaronder dus de Bloody Mary. Doe ons een barkruk en uiteraard nog een schaaltje oesters erbij, en je hoort ons niet meer klagen.

>>> Bloody Mary niet helemaal jouw ding? Deze cocktailmeesters draaien met alle gemak de lekkerste alternatieven voor je in elkaar!

Weet jij een plek waar de Bloody nog veel Merrier is? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

(credits fotobanner: The Lobby Amsterdam)