Severine Verhallen

Ondertussen op de redactie van Catch52.nl… blikken we dit jaar iedere maand ook gewoon eens terug op onze belevenissen. En dat allemaal onder het mom ‘wat ons aan jullie opviel’. Van nieuwigheden tot golden oldies, en bovendien doen we zo af en toe ook nog eens een poging om ‘the bigger picture’ samen te vatten. Al was het maar voor onszelf. 

Wat ons deze maand opviel? We vroegen het aan Séverine.

De ontdekking van februari 2016?

Deze maand waren er wat mij betreft 2 ontdekkingen. Laat ik beginnen bij Jansz.! Begin deze maand was ik samen met collega Marianne aanwezig bij het openingsdiner van van dit nieuwe restaurant van het volledig verbouwde Pulitzer hotel. Het resultaat? Een geweldige avond met verrassend lekker eten, vooral fantastische wijnen (die Condrieu!) en hele fijne service van onze nieuwe vrienden Bart en Rik. Wat mij betreft an evening to remember…

Maar ook The Tailor van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky heeft veel indruk op me gemaakt. Deze prachtige bar is écht een hele fijne plek om rustig te genieten van een mooi glas wijn of een cocktail. De cocktails zijn ontworpen door niemand dan Tess Posthumus, en zijn behalve lekker ook nog eens prachtig gepresenteerd. Kortom: ook hier kom ik zeker nog een keer terug!

Wat deze maand verder nog opviel?

Er opent bijna iedere week wel een nieuwe zaak in Amsterdam, dus de agenda is al snel gevuld met het afstruinen van alle nieuwkomers. Helaas kun je niet overal als eerste zijn. Een van die zaken die inmiddels al even open is, maar nog steeds op mijn wishlist stond is The Uptown Meat Club. Als échte vleesliefhebber moest ik hier een keer naartoe en wat heb ik genoten! Het team van deze zaak schotelde ons de USA Black Angus Creekstone ribeye voor. In een woord: GEWELDIG!! Bovendien waren de wijnen ook nog eens meer dan prima, dus tel uit je winst. Ben je nog niet geweest? Gaan!

Ik heb daarnaast een nieuwe traditie gevonden. Marianne brengt nieuwjaarsdag voortaan door bij Hoppe (Next Door, that is), ik vier voortaan Chinees Nieuwjaar! Samen met een paar goede vrienden heb ik Chinees Nieuwjaar dit jaar in de Royal Suite van het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky gevierd, en dat was op alle fronten voor herhaling vatbaar. Heerlijke dimsum (al hebben we hiervoor nooit een reden nodig), champagne, en die cocktails van Tess natuurlijk! Wij zijn het ‘Jaar van de Aap’ in ieder geval goed begonnen: en het belooft een mooi jaar te worden, met Funky Monkey Business. Bring it on!

Haar ultieme wijntips?

Deze maand heb ik ontzettend veel mooie wijnen gedronken. Wat een voorrecht! We zien dat er steeds meer aandacht is voor wijn en Amsterdammers ook steeds vaker bereid zijn om iets meer te betalen voor een goed glas wijn. Logisch gevolg is dus dat het aanbod steeds mooier wordt. Het was de afgelopen weken genieten geblazen, opties genoeg maar dit waren mijn fijnste wijnmomenten:

Chabrol – Tijdens de wekelijkse wijncursus zijn we aanbeland bij Italië. De topper van de avond was deze Barbera d’Alba – Cigliuti. Een op eikenhoutgerijpte rode wijn is heerlijk zacht, een beetje kruidig maar vooral veel tonen van kers.

Chabrol wijn Barbera dAlba

Jansz. – Hier hebben we meerdere mooie wijnen gedronken maar de Condrieu  heeft uiteindelijk de meeste indruk gemaakt. Hier kom ik binnenkort nog een keer voor terug.

The Uptown Meat Club – Als ik rode wijn bestel dan kies ik bijna altijd volle krachtige wijnen. Hier viel ik voor deze malbec: Bodega Sottano uit Argentinië. Als je nu meer zin hebt in witte wijn ga hier dan voor de Irony: een hele fijne volle boterachtige Chardonnay uit Napa Valley Californië.

Thirty5ive Wine and Food Bar – Eigenaar Simo is een échte wijnliefhebber en heeft zelfs een aantal eigen wijnen ontwikkeld. Met succes kan ik wel zeggen. Wat mij betreft hier twee aanraders: de huis champagne een lichte frisse blanc de blanc en daarnaast een prachtige op eikenhout gelagerde chardonnay uit Marokko. Een land waar je niet zo veel over hoort maar waar wel degelijk mooie wijnen gemaakt worden.

Hotel de L’Europe – Keuze in overvloed hier, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het hier. De wijnkaart is dan ook eerder een wijnboek. Na een uitgebreide proeverij hebben we een exclusief kijkje mogen nemen in de indrukwekkend wijnkelder van het hotel. Hier ligt een collectie wijn waar je U tegen zegt. Al tientallen jaren worden hier de meest prachtige wijnen verzameld waar menig liefhebber van gaat watertanden. Je kunt het zo gek niet bedenken (inclusief Petrus om maar wat te noemen) of het ligt er opgeslagen. Dus als je eens flink wil uitpakken en een extra mooie fles wil bestellen dan weet je nu waar je terecht kunt voor een WOW momentje.

Vyne – Dit blijft een van mijn favoriete wijnbars. Hier heb ik een uitgebreide proefsessie met hele lekkere barbites van zusje Envy. Mijn persoonlijk favoriet die avond was, ja daar is hij weer: de Condrieu! Natuurlijk niet een van de minste wijnen maar écht een genot!

 

Hoodstad Brasserie Hotel de L'Europe Amsterdam Catch52 wijnkelder

Kijkt uit naar:

… de eerste lentedagen, zodat we weer kunnen neerstrijken op het terras. Ik ben een echt zompertype: zodra de zon begint te schijnen, wil ik naar buiten. Vorig jaar zaten we in maart al met de  zon op onze bol op het terras, en die tijd kan wat mij betreft kniet snel genoeg aanbreken. Mijn persoonlijke favorieten: Vondelpark3, The Harbour Club Kitchen, Pllek en het Westergasterras.

>>> Kun jij ook niet wachten tot die eerste zonnestralen? Haal je hart en de herinneringen alvast op met onze Tip 10 – Voorjaarsterrassen!

Geen februari zonder…

Tja, je kunt er bijna niet omheen, bij februari denk ik meteen aan Valentijn. Een beetje commercieel maar voor de romantische zielen onder ons toch een dag om even bij stil te staan.

Verder lijkt deze maand op voorhand eigenlijk vooral saai, koud en donker, al moet ik eerlijk bekennen dat hij voorbij gevlogen is. De ene opening na de andere, dus vandaar dat de Tip 10 – Newbies ook meer dan gevuld is voor deze kortste maand van het jaar.

Elke maand stellen wij vijf vragen aan een van de dames en heren uit het team van Catch52.nl. Heb jij een vraag die je altijd al hebt willen stellen, of wil jij voor komende maand een tip over een specifiek onderwerp? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook!