De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Vandaag in de spotlights: de zaken waar je prima in je eentje terecht kunt voor een heerlijke maaltijd. Want het voelt misschien wat onwennig om in je eentje uit eten te gaan, maar dat is volgens ons gewoon een kwestie van wennen. Voor alle ‘Joey doesn’t share food’-mensen is het bovendien heerlijk rustig: niemand die van jouw bord een vorkje mee wilt prikken. Nog een laatste reden om alleen uit eten te gaan? Joh, wie weet ontmoet je zo nog eens iemand!

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Spaghetteria – De mannen van de Spaghetteria ontvangen je met open armen. Ook als je alleen bent. En als je het ons vraagt dan vooral in de west-editie. Aan de aanschuiftafels van deze helden is er namelijk altijd plaats voor een, meer of minder. Buon appetito!
 • Ron Gastrobar – Onze voorkeur voor going solo bij Ron ligt bij Oriental, maar vanuit lezerszijde kregen wij Paris getipt. Het maakt ons eigenlijk ook niet heel veel uit: van dimsum (heerlijk aan die bar!) tot kikkerbil, een plek voor 1 persoon is geen enkel probleem in deze zaken.
 • John Dory Vistronomie – Als je de tip krijgt dat er mensen zijn die eens per maand vanuit Brabant naar Amsterdam rijden om daar in hun eentje het nieuwe menu van John Dory uit te proberen… dan vragen wij ons inmiddels handenwringend af waarom wij dit niet doen. Laten we op z’n minst eens per maand aanschuiven beneden voor een glas wijn en oesters!
 • Fa. Pekelhaaring – En dan in het bijzonder door hun stamtafel. Stamtafels vragen er namelijk om om bezet te worden door solisten. Doe eens gek en begin gewoon met een goede wijn en antipasti. Not sharing is sometimes also caring. For yourself!
 • De Stadskantine – Deze zaak heeft ‘going solo’ bijna uitgevonden. Natuurlijk kun je hier ook prima terecht met partner of vriend, maar het is vooral een plek waar je even snel in je eentje een voedzame maaltijd kunt halen.
 • Dauphine – Je kunt je schoonouders meenemen naar deze zaak. Maar je laptop of krant volstaat ook. Voldoende ruimte voor iedereen. En voldoende comfort als je de ravioli bestelt. Ook hartverwarmend voor een solo lunch!
 • Kanarie Club – Met zoveel ruimte in een zaak maakt een meer of minder ook geen verschil. En zo kun je vanuit je mobiele flexplek aan de stamtafel vanzelf overgaan in een ‘dinner for one’ bij Chef Kasper.
 • Visbar Beet – Een zaak waar een bar zo’n prominente plek inneemt kan maar 1 ding betekenen: voldoende plek voor een lekkere vissnack. Dus ook in je eentje een perfecte plek om aan te schuiven! En voor je het weet, heb je daar misschien nog wel beet…
 • EN restaurant – De bar van dit grandioze Japanse restaurant schreeuwt gewoon om te smullen, ook in je eentje! En vraag je om een van de plaatsen aan het korte gedeelte van de bar, dan kun je bovendien je ogen uitkijken naar de culinaire kunsten van Chef Ken.
 • The Roast Room – Het informele gedeelte van deze zaak oftewel de benedenverdieping is zo opgezet dat je hier al dan niet ongemerkt met een gerust hart alleen kunt plaatsnemen. Van een lekker stukkie vlees is het sowieso meer genieten als er niemand anders aankomt.
EN restaurant Japans Amsterdam sushi

EN

 • Le Hollandais – Een favoriet van Marianne: klassiek Frans eten op niveau, dat doe je bij Chef Adriaan. En mocht je niemand mee krijgen naar dit fenomenale restaurant, vraag dan gewoon heel vriendelijk om een plekje aan de bar. Mag vast! En geheid een perfecte avond, in je eentje…
 • Eetbar Wilde Zwijnen – Tja, een eetbar als bij Wilde Zwijnen nodigt simpelweg gewoon uit tot lekker eten. In je eentje. Aan de bar. Niets minder, vooral veel meer.
 • Ramen-Ya – Gelegen in een kelder aan de Oudezijdse Voorburgwal, gespecialiseerd inHakata-style ramen, oftewel heerlijk rijke soep met flinterdunne noodles. Pas op dat je hier niet overheen kijkt, want dit wil je een keer uitproberen.
 • Daalder – Nieuwe chef, nieuwe kansen. En de eerste verhalen zijn lovend. Dus zin om eens goed uit te pakken voor jezelf? Ga naar Daalder. Gaan wij binnenkort namelijk ook doen.
 • Eetcafé ’t Pakhuis – Deze lijst zou niet compleet zijn zonder een good old eetcafé erbij. Want leuk hoor, die mooie hippe zaken, maar er gaat niets boven ‘going solo’ met een portie saté bij Eetcafé het Pakhuis!
 • Jansz. – Het restaurant van het Pulitzer heeft de perfecte plek voor solisten: de bar, aan de keuken, met slechts plek voor een paar gasten. De ideale spot om in je eentje even te genieten. Bestel er vooral een glas Condrieu bij. Because you’re worth it…
 • Happyhappyjoyjoy – Aziatisch eten is – als je het ons vraagt – simpelweg heerlijk eten voor in je eentje. En al helemaal bij Happyhappyjoyjoy. Vanwege de snelheid van de keuken, de heerlijke porties en omdat je dus lekker niet hoeft te delen.
 • C Amsterdam – Bang om je te vervelen als je in je eentje uit eten gaat? Bij Restaurant C hoef je daar niet bang voor te zijn. De lange eetbar geeft je het perfecte kijkje in de keuken. Chefs op hun vingers kijken kan namelijk best leuk zijn.

Weet jij nog een perfecte plek om voor een romantisch diner alleen? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

Jansz restaurant Pulitzer Amsterdam Catch52 bar keuken